Tuorein sisältö

The Mandalorian 2-8: kaikki mitä toivoit Star Warsilta kun olit 10 ja pelasit Nintendoa

18.12.2020 klo 22.45 | Luettu: 5434 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
The Rescue


Myös tyttömandot lähtevät vauva-Yodaa pelastamaan. He huomauttavat Boba Fettin olevan klooni. Heti perään väitetään, että uudet Dark Trooper -joukot ovat droideja, joilla ei ole ihmisten heikkouksia, vaikka Kloonien hyökkäys väitti, ettei klooneilla ole droidien heikkouksia. Nörttiraivoa? Ei vielä.

Boban hämätessä muut soluttautuvat imperiumin sotalaivaan. Tai: he valtaavat sen kuten Turtlesit pieksivät aina koko jalkaklaanin Nintendo-peleissä. Stormtrooperit ovat galaksin muille olennoille sitä, mitä keilat ovat keilapalloille ja samanvärisiäkin. Pääpahis mustine valomiekkoineen on uhka, mutta ei verrattuna Rocksteadyyn Turtles kakkosen ensimmäisessä kentässä.

Han, Chewie ja Obi-Wan ovat yhtä kovia kuin nämä sankarit, eikö? Miksi he eivät aikanaan vallanneet Kuolemantähteä?

Lopetus on ristiriitainen. Isoja spoilereita.

Se, että Kuolemantähdeltä on helppo paeta, oli imperiumin juoni. Odotin vastaavaa nyt, sillä pahis käyttäytyy ylimielisesti kuin Saw-konna. Mitä saamme: pahiksen voittaa poikamando, vaikka tyttömando olisi halunnut voittaa, joten pahis kiusaa, että nyt teidän pitää tapella tai kerron äidille. Ei saatana.

Toivoin nuoren Luke Skywalkerin ilmestyvän sarjaan ja tadaa, tässä hän on. Missä ovat kylmät väreet? Lähinnä turhauduin.

Ymmärrän sen, että Luke aisti vauva-Yodan kutsun. Luken tehtävä on hoidella rutiinilla Dark Trooperit, jotka ovat uhka, koska niin sanotaan. Imperiumia on nöyryytetty kirjaimellisesti Halinallejen toimesta, eikä sarja ole kurssia korjannut, mutta voi ei: nyt pari tinapaperista tehtyä Terminatoria hyökkää.

Sarjan hahmot eivät tunne Lukea. Luke on tyylipuhtainta deus ex machina -kerrontaa, jota löydät tänä vuonna. Silti tiedän tarkistamatta, että monien mielestä tällainen fanitumputus on paras asia tarinankerronnan historiassa. Selasin tovin sarjaan perustuvia homoseksuaalisia piirustuksia, koska meinasin pultata sellaisen arvostelun alkuun.

Mutta. Mando teki kaiken vauva-Yodan vuoksi. Luke on joku ihan tajuton Gandalf? Ymmärrettävästi mando jättää vauvan hänelle. Mando paljastaa kasvonsa hyvästeiksi piittaamatta enää muiden katseista. Nyt ne kylmät väreet tulivat. Tämän simppelin, soman, hahmovetoisen tarinan sarja on nyt kertonut. Oli tuntikausia tyhjäkäyntiä, mutta myös selkeitä välietappeja. Sarja voisi päättyä tähän.

Sori siitä, etten lopeta katselua. Tämä on tarinauniversumi, jolla leikkivät jatkossa muutkin kuin Jon Favreau, joka on tämän sarjan ja Viidakkokirjan ja Leijonakuninkaan kierrätysten perusteella more machine now than man.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7 --- Jakso 3-1 >

The Book of Boba Fett 1/7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Iron Maidenin ex-lau... The Witcher - Noitur... >

Keskustelut (7 viestiä)

Nokipannu

18.12.2020 klo 22.52 20 tykkää tästä

Ihailtavaa tää sun 15-vuotiaan nuoren pojan ajatusmaailmaa henkivä kirjoitustyyli.
lainaa
ParastaStarWarsia

18.12.2020 klo 23.30 18 tykkää tästä

Ei taida arvostelija olla Star Warsin fani. Tämä jakso oli 6/5. Itku tuli lopussa.
lainaa
FoxxCat

Rekisteröitynyt 05.09.2011

19.12.2020 klo 02.07 6 tykkää tästä

miksi jaripeen mielipiteet menee niin monella tunteisiin?
Muokannut: FoxxCat 19.12.2020 klo 22.06 lainaa
Pettynyt

19.12.2020 klo 08.43 3 tykkää tästä

Olipa mukava lukea vaihteeksi kriittinen arvio! Tämä oli itseasiassa yksi harvoja arvioita missä tätä jaksoa ei vain sokeasti suitsutettu sen fan-service kertoimien ansiosta. Olin itsekin melko pettynyt. Missä jännitys? Imperiumin laivan valtaaminen oli muka-Badass tehotyttö nelikolle naurettavaa lasten leikkiä hädin tuskin takaisin ampuvilta vastustajilta. Vau. Darktrooperit tarjoavat tasan yhden jännittävän hetken mutta muutoin ovat täysin turha leikki-uhka koska kehenkään sankariin ei tässä sarjassa oikeasti satu. Oli hienoa nähdä Luke voimiensa huipulla lopussa mutta... Olisin mieluummin nähnyt dartroopereiden listivän pari hyvistä vaihteeksi. Ehkä pitäisi katsoa ennemmin sellaisia sarjoja mistä ei tehdä Legoja.
lainaa
Nikkeli

19.12.2020 klo 09.07 11 tykkää tästä

Jaripee ei petä, täältä saa lukea takuuvarman haukkumisen. Olipa mitä mieltä tahansa teknisestä toteutuksesta tai muusta, niin kyllä minua ainakin jakson aikana jännitti ja lopussa hyppäsin pystyyn. Jaksosta tuli hyvä, värisevä olo - sitähän viihteen pitäisi ollakin? Chillaa Jartsa välillä ja nauti elämästä
lainaa
Jontej

19.12.2020 klo 12.14 5 tykkää tästä

Jaksossa oli hyvät momentit, mutta olihan tuo Imperiaalien aluksen valtaaminen ihan naurettavaa. Tyypit kävelee suoraan ja ampuu ja vihollinen ei ammu edes takas. Tosi jännää.... Jatkuva supersankari meininki on hieman tylsää mielestäni.
lainaa
Galaksimato

19.12.2020 klo 14.01 5 tykkää tästä

Jotkut sanoo tota Luken ilmentymistä fan serviceksi, mutta sehän on ihan järkeenkäypä, Grogu tavoitteli jediä ja jedi tuli.
Jotkut jopa haukkuu edellisen jakson Boba Fettin seismic chargen käyttöä fan serviceksi?!? Miksi?? Slave 1:n perässä on hävittäjiä, Boba käyttää juuri siihen tarkoitettua asetta, seismic chargea, aivan täysin järkeenkäypää, miksi hän ei olisi käyttänyt sitä?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova