Tuorein sisältö

The Mandalorian 3-1: kaikkien käänteiden kumoamisessa on vielä tekemistä

01.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 1250 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Heh, muppetteja.


Kausi 3 - Jakso 1:
The Apostate


Olen kritisoinut useita vaiheita ja osittain edellistä jaksoa, mutta se aidosti säväytti, kun vauva-Yodaa suojellut sankari luovutti lapsen eteenpäin ja luopui uskonnollisesta hihhuloinnista sanoakseen hyvästit ilman pottaa päässään. Nyt mentiin: hahmonkehitystä ja Pedro Pascalin kasvonpiirteitä, booyah. Odotan innolla vauvan tapaamista uudestaan, kun hän on Episodi X:n päähenkilö tai vastaavaa!

Sitten The Book of Boba Fett -jakso, joka ei liity mitenkään Boba-sarjaan, kumosi nuo käänteet tarkalleen siksi, että sarjan vetäjä Jon Favreau - more machine now than man - tahtoo rahoittaa vauva-Yoda-muovilla toisenkin kartanon. Favreau on taantunut tökeröksi kirjoittajaksi, kuten tämäkin jakso osoittaa. Lyhyt, pinnallisen viihteellinen jakso ei silti sytytä vuoden vanhaa vihaa, vaikka myös robottihahmon kohtalo yritetään kumota.

Vauvamuppetti halaa pienempää muppettia, joka ei tykkää. Se on jakson huipentuma. 100% tarpeeton taistelu jättihirviötä vastaan näyttää komealta tv:n standardeilla ja muutenkin. Avaruustaistelu on sen verran perustellumpi, että kaunaisia piraatteja johtava köynnöskasvi näyttää muikealta, joten tahdon "kuulla" lisää. Sarja vaikuttaisi eeppiseltä, jos en tietäisi mitään, mutta näkisin teinin katsovan sitä puhelimestaan.

Sankari aikoo palata tuhotulle kotiplaneetalleen sovittaakseen hihhuleille rikoksensa eli potan poistamisen. Hän käy kysymässä uskonpuhdistuksen läpi käyneeltä daamilta, onko se juoni voimassa, jossa planeetalle lähdetään porukalla. Juu ei ole. Lopputekstit alkavat taas puolen tunnin kohdalla. Mihin unohtui naururaita? Höhötys tukisi mm. kohtausta, jossa Carl Weathers toistaa muppetin puheet, ja mikseipä hihhuleita tappavaa hirviötäkin.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-8 --- Jakso 3-2 >

< The Book of Boba Fett 7/7

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Musta hahmo murhataa... Jos mietit voiko per... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova