Tuorein sisältö

Raised by Wolves 1-3: toki pöllin isäsi naaman, mutta kyllä mä susta välitän

23.12.2020 klo 20.00 | Luettu: 2090 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Virtual Faith


1. jakson jälkeen: joululoma on peruttu, sillä tämä on käytävä läpi. Nyt: hyvää joulua!

En tarvitse jaksuhalia. Löysin uskontoa sivuavasta robottitarinasta vastaavaa potentiaalia kuin Westworldin 1. kaudesta, mutta se on suosikkikauteni tv:n historiassa, joten tietenkin tämä jää jälkeen. Potentiaali ei ole kadonnut. Tilttailevan äiti-robotin ristiriitainen käytös todennäköisesti alustaa tarinaa itsetietoisuudesta, kun muistetaan (tuottajaksi nyt jättäytyneen) Ridley Scottin aiemmat. Se kostautuu fiiliksiä ajatellen, että sarja jatkaa hidastumistaan.

Muitakin ristiriitoja ylläpidetään ja se riittää pitkälle, jos trilleri kieltäytyy vahvistamasta sankaria. Muutama epäilyttävä uskovainen selviytyi aluksensa tuhosta, joten seonnut ateistirobotti koettaa viimeistellä heidät. Tilanne on hauskasti nurinkurinen verrattuna siihen, minkä mainoksesta ymmärsin, kun tunkeilijat ovat altavastaajia - vaikka kyse on hirviötä väistelevistä ihmisistä.

Jakso mainitsee, että sotarobotti on alunperin uskovaisten tekele, mutta ateistien mainitaan käyttävän lapsisotilaita. Uskovaiseksi tekeytynyt ateisti on itse ollut lapsisotilas. Virtuaalitodellisuuteen sijoittuvat takaumat esittävät, että hän on alkanut välittää pojasta, jonka hän sai identiteettinsä kylkeen, mutta toisaalta hän teloitti pojan vanhemmat, joten se on pieni särö hänen legendassaan.

Ainoa robottien kasvattama poika oli valmis hylkäämään robotit, mutta useampi hetki valaa uskoa perhesopuun. Tulevaisuus kertoo, onko se epäkohta vai ominaisuus, että äitirobotin tilttailu on alkanut hetkittäin muistuttaa ihmisten mielisairauksia: esimerkiksi kun hän on huolissaan siitä, mitä hän on unohtanut. Suoritus on mainio, mutta mistä mikäkin kumpuaa? En urputa! Tänä vuonna.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sarjojen The Mandalo... Metallican Kirk Hamm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova