Tuorein sisältö

WandaVision 4/9: iso loikka kohti Marvel-leffojen peruskouhkaa

29.01.2021 klo 22.00 | Luettu: 2284 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 4:
We Interrupt this Program


Hävettäisikö, jos haukkuisin loistoleffan ennenaikaisesti 20 minuutin jälkeen, kun teatteriin sytytetään valot ja kaikki ohjataan jaloittelemaan, ennen kuin pääsemme parin tunnin jälkeen katsomaan seuraavat 10 minuuttia? Ei.

En sano vielä, että WandaVision toimii. Rytmissä on muitakin ongelmia kuin viikon tauot: sarja lienee katsomiskelvoton, jos et elä ja hengitä Marvelia.

Tänään vahvistuu, ettei sarja ole vain kankea hatunnosto tilannekomedioille. Opimme, kuinka tv-maailmasta poistettu Captain Marvel -sivuhahmo päätyi sinne. Tilanteen tarkastelu ulkoa jatkuu Thorin ja Ant-Man 2:n sivuhahmojen silmin. Heidät pitää tuntea (ensinnäkin jottet arvo heille liikaa merkityksiä), mutta jos tunnet, ymmärrät alkeet muustakin, joten jakson informaatioarvo lähentelee nollaa?

Wanda hallitsee tv-maailmaa. Maailman lähettämää signaalia voi seurata ulkoa, joten hahmot katsovat jaksot 1-3 sellaisina kuin mekin ja tarjoavat faniteorioita laimeampaa analyysia. Tv-hahmot vahvistetaan ihmisiksi, joten enää emme voi järkeillä, että sekunnin saanut mehiläisfarmari on takuulla Saatanan sarjakuvaversio ja elokuvauniversumin uusi pääpahis, jne.

Jakso näyttää normaalin Marvel-leffan suvantovaiheelta ja sellainen kyllä kelpaisi tässä vaiheessa maailmanhistoriaa. Sarja saattaa olla kolmen tähden väärti tai parempi, mutta julkaisutahti on onneton.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 3 --- Jakso 5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Unelmien sielunmessu... John Smith Rock Fest... >

Keskustelut (3 viestiä)

Duh

30.01.2021 klo 21.11 1 tykkää tästä

Tuli mieleen, oletko koskaan kirjoittanut yhdestäkään sarjasta positiivista artikkelia? En ole ainakaan nähnyt yhtäkään, joten se voi kertoa jonkun verran analyysin laadusta.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

30.01.2021 klo 23.37

Ainakin Westworldin, Lovecraft Countryn, Raised by Wolvesin ja Dark Crystalin keskiarvot ovat neljä tähteä, joten jonnekin sinne saattoi kehu epähuomiossa lipsahtaa.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

03.02.2021 klo 10.23 1 tykkää tästä

Jarihan on ollut suorastaan vaaleanpunaiset lasit päässä Game of Thronesin suhteen, kun vielä viimeisetkin kaudet keräsivät tasaisesti 3-5 tähteä jaksoarvosanoikseen.

...ja se lopullinenkin arvio oli koko sarjalle 4,5/5 tähteä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova