Tuorein sisältö

Raised by Wolves 1-10: kuvavalinta itseasiassa ei selitä, miksi robotti synnyttää suun kautta

03.02.2021 klo 22.00 | Luettu: 1268 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
The Beginning


Tarina ei ole menossa kuin 2. kaudelle, millä tarkoitan sitä, että väliaikahuipentumaa ei rakennettu, vaan pienistä konflikteista on päästetty ilmat, ja tarina hakee yhä suuntaa. Robotteja uhkaavat hihhulit vaikuttivat kuolevan jo 1. jaksossa, ja useampaankin kertaan heidät on kuohittu.

Uusin tietoisku on se, että evoluutio saattaa kulkea väärään suuntaan, mikä on taas hauskaa hölynpölyä selitystä odoteltaessa. Pätevänä kirjoittamisena pidän sitä, että robotti-isä aikoo nollata muistonsa, kun robottiäiti on nykyään niin kamala. Jos isä ei muista, miksi hän akkaan rakastui, on vähemmän katkeraa jatkaa perheen tukena! Vuoden isä.

Myös robottivauvan syntymä on hilpeä sattumus. Aiemmin mainitsemani Kärpäsen (1986) tyyliin robottivauva on mato, joka valitettavasti ulostuu yläpäästä. Ennen syntymää robottiäidin vauhdilla kasvanut maha kurisee ja supistuu, joten loogisin tulkinta on hetken aikaa se, etteivät robotit voi saada lapsia, vaan ilmavaivoja.

Robottikaan ei tajua missä mennään, mutta matovauva haluaa tissiä, joten tämä on robotin elämä nyt? Jos saisin päättää, kauden lopetus olisi tämän tyylinen:


Robotti yrittää syöksyä laavaan matoineen kuin Ellen Ripley. Eihän se onnistu. Kaikki pysyy avoimena. Tämänkin kauden päätteeksi hahmot sirotellaan maailmalle kuin kirjoittajien komitea sopisi vastuualueista. Olen hieman haukotellut, mutta kukin jakso aktivoi mielikuvituksen, joten kunnioitan yhä potentiaalia ja 2. kausi kiinnostaa.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen ja 1. kauden arvosana:


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bättre Folk, 10 vuot... Eniten levyjä myynee... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Mother

04.02.2021 klo 10.43 2 tykkää tästä

Kyllä tämä sarja hyvää scifiä on. Olisin kanssa toivonut sarjan menevän vähän eri suuntaan. Pilottijakso on nimittäin yksi parhaista mitä olen nähnyt vuosiin. Odotan myös innolla toista kautta.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova