Tuorein sisältö

Snowpiercer 2-2: mr. Bean säätää vireeseen pahuutensa

02.02.2021 klo 22.00 | Luettu: 1511 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Smoulder to Life


Jaksossa on päteviä ideoita, mutta keskinkertainen toteutus ruokkii kyllästymisen tunnetta, kun ei ole syytä odottaa sivaltavia huippukohtia. Trailerissa paljastettiin, että ihmiskunnan vahingossa luoma jääkausi - maailmanloppu! Äärimmäinen dystopia! - saattaa päättyä nykyisten hahmojen elinaikana. Tänään puhutaan vähän luminäytteestä ja ammutaan sääpallo, joten: noni. Nysse on yleistä tietoa.

Kun paha Sean Bean saa hovimestarinsa takaisin, he menevät kylpyyn, eikä Beanin tarvitse kuin pyytää sitä, mistä jakson alkuteksteissä varoitetaan. Kohtaus määrittelee sen, miten lojaaleita muutkin elitistit saattavat olla Beanille ja miten puhdas psykopaatti hän on. Suhteellisen hyvä kohtaus on lyhyt. Hovimestari jäi painottomaksi ja se on heikosti perusteltu, miksi Beanin on pakko dumpata hänet, joten ansiot ovat osittain teoreettisia. Bean kyllä myy hahmonsa karismaattisena kulttijohtajana, jonka tarvitsee luvata vain tähteitä.

Lopussa kausi saa suunnan: tiedettä kokeillaan yhdessä. Edeltävien vaiheiden jännitystä yritetään lisätä teennäisesti. Aluksi telakoituneiden junien johtajat kyyläävät toisiaan etäältä. Se, että Bean suostuu neuvottelemaan vihollisen maaperällä, on perusteltu hänen seuraajiensa määrällä. Onko tähän pakko pultata sivujuoni, jossa Bean aikoo syrjäyttää vihollisneuvoston käskemällä luottokätyriä tuikkaamaan teräaseella? Juoni ei aivan nouse Red Weddingin tasolle. Bean voi puhua soopaa kuin Trump ja toivoa, että seuraajat tekevät asioita omin päin, ja helpotukseksi hän tajuaa siitä ainakin alkeet.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< MasterChef VIP käynn... WandaVision: kauden ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova