Tuorein sisältö

Solar Opposites: jättikullin tulee luoda elämää, eikä syöstä sitä pimeyteen

30.04.2021 klo 21.00 | Luettu: 519 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 3 ja 4:
The Lake House Device ja The Emergency Urbanizer


Ennen seuraavaa joukkomurhaa lupaava asetelma löytyy taas. Alienit keksivät hulluja tapoja parantaa arkea, mutta he innostuvat liikaa. Korvon aikamatkakirjeet tekevät Terrystä sisäsiistimmän, mutta sitten murhaajan. Yumyulackin synteettinen jättipenis tuo alfan arvon, mutta kun aito, sykkivä afrikkalainen alfa haastaa hänet, hänen vielä päheämpi megamunansa tappaa ihmisiä.

Kukaan ei ole yhtä perso varoittaville tarinoille jättipeniksistä kuin minä, mutta roskaa jakso on. Jokin toimii aina, mutta osumat menevät aiemman katkeruuden peittämiseen, eivätkä ne edes riitä, sillä olin jälleen varma alusta saakka, että scifipenis johtaa kuolemiin ja ensisijaisesti niihin, vaikka kikkeli on melko laaja teema ihmiskunnan ja huumorin historiassa. Ideoiden esittelyn ja tappamisen väliin mahtuu montaaseja.

Sitten alienit aikovat tappaa toisensa taas, mutta he eksyvätkin metsään. He luovat täysiverisen fantasiakaupungin, jossa asuu puu- ja sieni-ihmisiä. Jakso on sarjan visuaalisesti mielenkiintoisin, joten ei se satu, kun alieneiden uudet törkyiset työurat tiivistetään montaaseiksi, joihin toki mahtuu mm. eläinten tappamista ja sivuhahmojen itsemurhia. Vilkaisemme myös terraarioon, jonka sarjamurhajuoni pitää vitsittömän murhakuvaston määrän normaalitasolla.

Kun on aika lähteä, kaupunki palaa poroksi ihan vahingossa. Sitten paljastuu, että kaupunki eheytyi kuin metsäpalon jälkeen. Tämä on uskomatonta paskaa. Sarja tunnistaa, että metsäkaupunki saattaa olla säilyttämisen arvoinen idea, mutta kaikki piti silti tappaa. Joukkomurhan kumoaminen on lähes yhtä yleinen käänne kuin joukkomurha. Kummalle rutiinille on tarkoitus nauraa?

Dan Harmonin legenda kasvaa päässäni. Olen pitänyt kaikesta mitä hän tekee ja hän on mukava nalle. Hän on merkittävin Rick and Morty -tekijä, jolla ei ole mitään tekemistä tämän sarjan kanssa.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jaksot 2-1 ja 2-2

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kun musiikkilinen ta... IS: Maajussille mors... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova