Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 5-10: viimeinen kausi esitetään Tyrnävän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä

20.01.2023 klo 23.00 | Luettu: 833 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jakso 10:
Safe


Pienet piirit sidotaan yhä tiiviimmin yhteen, mikä on näppärää, mutta sarja on tunkkainen kertoakseen yhden mantereen politiikasta, joten mielleyhtymä on se, että näytöksen päätteeksi kaupunginteatterin vakiotiimi käy kumartamassa yhtenä rivinä.

"Suhteellisen kiltti" "diktaattori" teurasti röyhkeimmän pahiksen. Nyt hän nai uhrin lesken. Lesken lapsen biologinen äiti on viimeinen relevantti orjatar. Orjatar on rauhoittuneen pahismummon suosikki, joten mummo junailee orjattaren diktaattorin perheeseen. Orjatar tarttuisi tilaisuuteen, mutta hän kuulee päähenkilön haaverista, joten hänellä kilahtaa. Haaveri saa myös diktaattorin kiltin kakkosmiehen vaihtamaan puolta. Kiltistä kakkosesta tulee siis paha? Ei kun vielä kiltimpi.

Se haaveri: kanadalaiset ovat nykyään diktatuurilaisia hullumpia jostakin syystä, joten Junen yli ajetaan autolla. Kohtaus on toteutettu ilkeän tehokkaasti Junen näkökulmasta varsinkin kun sitä vertaa edellisen jakson anti-liike-energiaan.

Junen ukko saattaa saada syytteet hätävarjelun liioittelusta? Perkeles - nyt lähdettiin. Kanadasta maalattu epämääräinen kuva tukee ainakin tätä hetkeä, kun June muistaa paenneensa "epämääräisyyksiä" liian myöhään viimeksi (ennen sarjan alkua).

Pakkaa sekoitetaan. June suuntaa Alaskaan, muille enteillään selkeitä pulmia. Toivottavasti olen sanonut tämän jo kymmenesti: jos pari kohtausta muutettaisiin, sarja voisi päättyä taiteellisesti tähänkin. Lusittavana on vielä yksi kausi.


Keskiarvo 56 jakson jälkeen:


< Jakso 5-9

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ruotsin seuraava kev... Särkyneet julkaisi u... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova