Tuorein sisältö

Beastars 2-9 ja 2-10: susi on nyt Batman, joten pupua ei ehdi pökkiä

24.07.2021 klo 22.00 | Luettu: 802 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 9 ja 10:
A Busted Electric Fan ja The Chef's Whimsical Suspense


Vegesudesta tuli Batman. Hänen taktista ajatteluaan kuvataan hidastuksin ja mielipalatsivertauksin, kun hän murjoo lihariippuvaisia. Sensei vertaa kannibaalisarjamurhaajia mieluiten narkomaaneihin: joskus lääkärin ymmärtävä olkapää voittaa poliisin? Asiasta ei voi tai saa muodostaa kiinteää mielipidettä, kun tapaukset ovat erilaisia.

Se on kiva, että kaverinsa käden irti purrut tyyppi katuu ja kaveri antaa anteeksi. Kun silmässäni oli yhä tippa sen jäljiltä, säikähdin suden ratkenneen syömään, mutta kyse on väärinkäsityksestä: peura ja hänen leijonamafiansa yllättävät suden. Suden häntä heiluu, koska niin koiraeläin reagoi ystävään. Tilanne ei olisi hauskempi, jos sudella jöpöttäisi ja peura antaisi hänelle selkään muusta syystä, mutta jöpötystäkin halveksien.

Tuo mahtuu 10 minuuttiin. Sarja on joko paras, tai paras syy olla minä. Tahtoisin listata kaiken ja sitten mielleyhtymät ja sitten ehkä kommentoida. Lyhyesti: susi ja peura ovat etsineet harmoniaa luontonsa vastaisesti, joten heidän tapaamisensa on paljon.

Susi näkee märkiä unia pupusta. Pupu tunnustaa rakkautensa, joten kankeasta kosinnasta on päästy yli. Susi on uskomaton tai uskomattoman samaistuttava ongelmien vyyhti, joten hän ei nauti tästä hetkestä, vaan ryhtyy jälleen Batmaniksi, koska kriisit ja ehkä koko loppuelämä on hoidettava pois alta ennen romantiikkaa.

Leppoisa psykopaattinalle psykoosissa tosiaan liikkuu arveluttavaan suuntaan. Eeppinen, verinen, filosofinen tappelu, joka myös muistuttaa osapuolten olevan vain koulupoikia, nähdään heti.

Tekijöiden älykkyysosamäärä on jotain 287. Se on osittain illuusio, sillä sarja edustaa poikkeuksellisen vahvaa introverttilogiikkaa mm. paljastamalla jatkuvasti sivuhahmojenkin ajatukset, minkä koen luonnollisemmaksi kerronnaksi kuin tilanteet, joissa ymmärrät pääpiirtein kliseisiä tyhjäpäitä.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Jaksot 2-7 ja 2-8 --- Jaksot 2-11 ja 2-12 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dave Mustaine vahvis... Unista tulee painaja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova