Tuorein sisältö

Star Wars: The Bad Batch 1-13 ja 1-14: se on hukattu mahdollisuus, kun puunaamat eivät tunnista satunnaista mäntyä faijakseen

30.07.2021 klo 21.30 | Luettu: 501 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 13 ja 14:
Infested ja War Mantle


Yksi pirun näköisistä tyypeistä on syrjäyttänyt sankarien työnantajan, joten sankarit pilaavat hänen bisneksensä. Mitä muuta käsikirjoituksessa lukee? Tyypit oikaisevat Morian kaivosten läpi? Näyttelijät osaavat keksiä dialogia tyyliin "eteenpäin, iso ukko" ja "saatte maksun kohta". Animaattorit osaavat sopia, että örkkejä ammuskellaan ja että perjantaina animoidaan seisoskelua. Mutta?

Hyväntahtoisesti ilmaistuna jakso vakiinnuttaa sankarien ja työnantajan siteen, mutta kyse on kyynisen pomotädin ja empaattisen tyttökloonin kiintymyksestä. Varsinaiset Bad Batch -kloonit ovat taas niin kuivia, etten huolisi action-figuureita ilmaiseksi (paitsi Disney Infinity -versiot).

Kloonitytön kiltteys lähentelee parodiaa, kun aikuisten kloonien on taas vilkaistava hänen sinisiin silmiinsä, ennen kuin he suostuvat auttamaan kloonikapteeni Rexiä. Joku klooni on pulassa havuplaneetalla. Sieltä löytyy sotilastukikohta. Ai Star Warsissa?! Klooni pelastetaan ilman ewokeja.

Jakso sentään tukee yleistä siirtymävaihetta: kloonien tehtailijat yrittävät uranvaihtoa ennen niskalaukausta ja kloonit ottavat yhteen varhaisten stormtrooperien eli asevelvollisten kanssa. Parikymmentä vuotta sitten se stressasi, kun tiesin klooneista, mutta näin erikokoisia stormtroopereita, joten vaisto käski nyökytellä näillekin tarkennuksille.

Samalla sarja sarjatulittaa Star Warsia polveen toistamalla asioita: jopa kuvakulmia, joilla avaruusalus laskeutuu. George Lucas ei toistanut itseään luovia rinnastuksia lukuunottamatta. Sitä on Star Wars. Jos Bad Batch liittoutuisi muumien kanssa koivuplaneetalla, sekään ei olisi uutta, mutta se olisi nostalgiaa.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-11 ja 1-12 --- Jaksot 1-15 ja 1-16 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Justice Leaguen komi... Infoa Aura Festin li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova