Tuorein sisältö

See 2-2: rukoilin Dave Bautistan kuolevan saman tien ja se on kehu

02.10.2021 klo 22.30 | Luettu: 655 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Forever


Jos en pitäisi jaksosta, argumentti olisi tämä: jakso ei saa venyä yli tuntiin, jos tarina on jo puoliväliin mennessä jaettu 8 suuntaan. Polut risteävät. Maailmanrakennus hautaa epäkohtia. Jakso lähentelee eeppisyyttä, mutta myös vahvistaa, että Game of Thrones on käsite syystä. Nämä vanhahtavat tarinat eivät kykene luopumaan hyvistä hahmoista, vaikka Game of Thrones osoitti, että niitä voi tehdä lisää.

Dave Bautista kiduttaa isoveljeään Jason Momoaa. Momoa ehkä ansaitsee sen. Bautista ei ole pitäjän päällysmies, mutta hän yrittää varmistaa kansansa etulyöntiaseman varautumalla näkevien ihmisten paluuseen. Tässä oli kaksi syytä sille, miksi hän lupaa raiskata (ei henkilökohtaisesti) Momoan näkevän ottotytön. Bautista on erinomainen roisto. Juuri siksi toivoin peukalot pystyssä, että Momoa tappaa hänet: iso kuolema tässä ja nyt olisi Game of Thronesia. Mutta Momoa vain karkaa ja kettuilee. Toki Momoa on sovituksen tiellä, mutta saammeko käänteitä tässä elämässä vai seuraavassa?

Ennen tuota vahvistuu, että näkevä hihhuli on hengissä, mutta sokaistu ja hysteerinen. Jes! Se on lupaavaa. Sitten jakso vahvistaa, että noidanmetsästäjien kenraali on hengissä. Jes! Hänkin on moniulotteinen roisto. Mutta ehkä tajusit, mitä mietin.

Kaiken potentiaalin johdosta en murehtinut sitä, miten luonnosteltu hullun kuningattaren sotajuoni on. Uskoin mm. siihen, että näkevä tyttö rakastuu pikavauhtia näkevään vartijaansa. On riittämiin luontevia ristiriitoja useiden hahmoparien jutellessa. Mitäpä yhden tappelun tuloksesta?

Viimeinen kohtaus. Kuningatar saa keskenmenon. Hän yritti saada näkevän lapsen näkevän mörököllin kanssa. Myös mörökölli on lupaava hahmo, mutta sattumoisin hän on se, jota jakso ei tarvinnut mihinkään. Kuningatar vaikuttaa tappavan hänet. Se ei haise Game of Thronesilta, vaan siltä, että jakso oli vähällä selvitä puhtain paperein juosten kusemisesta, mutta sitten ylijäämähahmo lakaistaan roskiin avoimesti.

Arvosana siis voisi olla korkeampikin. Jakso on elämys. Tyylikästä sarjaa tehdään tosissaan.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< David Lee Roth julka... Aito Chucky huitoo p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova