Tuorein sisältö

The Mandalorian 3-3: vierailijan ei tarvitse olla mikään Bill Burr kaapatakseen sarjan helposti

15.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 1400 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 3:
The Convert


Mando rynäisi jo lätäkköön. Pantattua hirviötä ei nähdäkään. Korvaukseksi on lisää lentsikkatoimintaa, mikä jatkaa elokuva-alan arkun naulaamista: miksi katsoisit isolta kankaalta The Banshees of Inisherin'in, kun telkkarisi Irlannissa on komeita Tie Fightereita.

Sitten aloin seurata tätä vakavissani. Coruscantissa kloonaukseen erikoistunut tieteilijä on sovituksen tiellä palveltuaan Imperiumia aiemmin. Tiedän, ettei kirjoittaja vastaa jaksoista yksin, vaikka niin ilmoitettaisiin, mutta kun Coruscant-juoni oli kestänyt 5 minuuttia, tarkistin onko tämä kauden ensimmäinen jakso, jota Jon Favreau ei sutannut. It's a bingo, tai: nyt ukolla on kumppani. Tulkintani mukaan Favreau kirjoitti pottapääosuuden, jossa poukkoillaan vailla pienintä vihjettä siitä, miksi sarjaa on tarkoitus katsoa.

Tieteilijä on varautunut tutustuessaan kohtalotovereihin. Häntä rohkaistaan, kun hän kokee, että hänellä on enemmän annettavaa. Uskoin sen olevan ilmeistä tarkoituksella, että nämä "harmittomasti nostalgiset natsit" kytkeytyvät First Order -järjestöön, mutta lopetus ei ole täysin selvä ja jälkiviisastellen Darth Pollos Hermanos on sarjan oma uhka. First Order jäi tökerön luonnostelluksi jatko-osatrilogiassa, mutta se tuli nyt todistetuksi, etten vastusta lisätietoja, jos luulen saavani niitä esim. kiireettömän Coruscant-nostalgian lomassa.

Sitten Favreau potkaistaan hereille. Häh, öö. No mando kertoo kuoppaan muuttaneille kavereille rynäisseensä lätäkköön. Lopputekstit.

Pedro Pascalin nykysarjoissa parhaita jaksoja ovat ne, jotka rohkeimmin sivuuttavat hänet. Hafþór Júlíus Björnssonille olisi töitä.


Keskiarvo 19 jakson jälkeen:


< Jakso 3-2 --- Jakso 3-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vain kaksi mahdollis... Netflixille kelpaa G... >

Keskustelut (1 viestiä)

JohnLennoninLasit

16.03.2023 klo 10.48 1 tykkää tästä

Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä ja kolmannet nauttivat jakson keskiosan natsitohtorin unettavista toimistoseikkailuista Andorin tapaan. Tyylikkäät silmälasit ja Deckard-takki eivät kyenneet viihdyttämään ankean politikoinnin aikana tarpeeksi. Sentään näissä ylimystöbileissä oli mukana muitakin kuin ihmisiä.

Alussa, kun TIE-hävittäjät taas jahtasivat sankareita ja yksitellen räjähtelivät osumatta itse mihinkään, aivoni sanoivat "taas tätä samaa, onhan tämä nähty", mutta kun Bo Katanin hieno avaruusalus kanjonisyöksyjen jälkeen teki käsijarrukäännöksen, sydämeni jatkoi "ihan sama, tästähän me tykkäämme!"

Natsitohtorin transformaatiohohhailun jälkeen palattiin vielä Mahdalorianin kypäräbileisiin onnistuneesti, muutta lyhyesti. Ikävä kyllä myös Grogu jäi statistin rooliin.

Huonoin Mando-jakso tähän mennessä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova