Tuorein sisältö

Raised by Wolves 2-2: kannustamisen arvoiset hahmot olisivat vain propagandaa rahvaalle

11.02.2022 klo 21.20 | Luettu: 1782 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Seven


Sarjan täytyy toimia, jos allekirjoittanut ei uikuta ja uneksi, vaan tiivistää.

"Ateistit" ovat tekoälyn orjia, jotka käyttävät lapsisotilaita ja ilmeisesti itsemurhapommittajia. Yksi äijä haaveilee "vapaa-ajattelusta" ilman tekoälyä. Hän saa tarpeekseen, kun uskovaisia lapsia hyysäävä robottiäiti hyväksytään leiriin, joten hän järjestää protestin kuin Ku Klux Klan. Hän jää kiinni, joten robotti saa murjoa häntä. Lapsilleen omistautuneet robotit hymyilevät oikeudenmukaisuudelle jälkikäteen. Kenen puolella katsoja on?

Äijä karkaa. Nyt loppui hihhulointi? Hän tapaa pummin, joka on itsekin ateistikulttuurista tarpeeksi saanut ja robotteja vastustava entinen lapsisotilas. Toisaalta pummi on nykyään uskovaisten innokkain edustaja tai koko uskonnon ylin profeetta. Ja hänellä on robotti, joka pelastaa karkurin ja on muutenkin kätevä.

Ristiriidat vaikuttavat kutkuttavan harkituilta juuri nyt. Kärkevin uskovainen lupaa kärkevimmälle ateistille vain veljeyttä ja vapaata tahtoa, joten toki he voivat yhdessä terrorisoida ateistikulttia ja mielisairaita robotteja - eli olla tarinan roistoja?

Robottiäidin synnyttämä lentävä käärme tappaa väkeä, muttei tee mitään äidin pitkäaikaisimmalle hoidokille. Robottinännit vuotavat äidinvaistosta johtuen, mutta robotti ainakin väittää ottavansa käärmeen hengiltä yhteisen hyvän nimissä.

Satunnaisissa vaiheissa tätä sotkua kylmät väreet iskivät, joten neljä tähteä! Jos joku on perustellut pätevämmin esimerkiksi sen, miksi The Power of the Dog sai 12 Oscar-ehdokkuutta, niin enpä ole sitä huomannut yrittämälläkään.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin seuraava i... Blade Runner koettaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova