Tuorein sisältö

Moon Knight 1-3: sankaripuuhia eli päähenkilö johon tutustuimme saa 90 sekuntia

13.04.2022 klo 22.40 | Luettu: 1182 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
The Friendly Type


Säännöt on tehty rikottaviksi, mutta anarkiakin kannattaa aloittaa vasta kun tarinalla on (itse valittu) pohja, suunta, raamit, säännöt, panokset tai jotakin todellista. Sarja tekee vastaavia virheitä kuin WandaVision ja (kesken jättämäni) Legion.

Sankarin osaava sivupersoona jäljittää roistoja Kairossa. On hänen vuoronsa kokea muistikatkoja. Kaikki eivät johdu nössöstä sivupersoonasta, vaan jakso selittää, että jumaluuksilla on tapana ottaa avatarinsa hallintaan...

Melkein nielin tuon. Jakson tarpeita ajatellen se riittäisi, jos sankari riitelisi ruumiin hallinnasta voimiensa lähteen kanssa, mutta yleisesti ottaen siinä on lupausta, kun sankari on sekä aidosti sairas että aidosti "jumalan valittu". Mutta sitten näin spekulointia, jonka mukaan jakso todennäköisesti alustaa uusien sivupersoonallisuuksien esittelyä. Voimien lähde on totta, mutta ei hän sankaria hallitse, vaan pyramidin salaseuran avatar-selittely on ihan muuta läppää. Ei saatana.

2 jaksoa paloi nössöön, joka ei tiedä mitään ja on nyt vaihtopenkillä. Muinaisia esineitä jahtaava naispäähenkilö piti selittää hänelle. Nyt daami seikkailee osaavan sivupersoonan eli aviomiehensä kanssa, mutta molempien pitää silti selittää tilanteensa toisilleen. Seli, seli, seli.

Lopussa on lyhyt vaihe, jossa sivupersoonat, nainen ja jumaluus (4 hahmoa; 2 ruumista ja aave) lakkaavat riitelemästä ja yhteistyön ansiosta he ovat askeleen lähempänä Aladdinin Ihmeiden onkaloa, tms. Hyväksytään se, että nössö tottui kohtaloonsa ajan kulun vuoksi. Nyt tarinalla on pohja? Ei: rangaistukseksi spedeilystä jumaluus poistetaan yhtälöstä, joten se on edelleenkin täysin avoinna, mikä helvetti on Moon Knight. On mahdotonta, että esim. Deadpoolin tai Spawnin selittämisessä menisi näin kauan, vaikka heissäkin piisaa ristiriitoja.

Nössön luokittelu katsojan avatariksi on kardinaalimunaus. Sankarin hillitty esiaste tai apupyörähahmo (kuten reportteri Burtonin Batmanissa) voi johdattaa syviin vesiin, mutta "hassusti" lässyttävässä nössössä on tarttumapintaa kuin omia todellisuuksia virnistellen mutta vahingossa luovassa Wandassa.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kaaos Festivalin pää... Alexander Skarsgård ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova