Tuorein sisältö

Ms. Marvel 1-3: supersankari lyö, eli pysäyttäkää painokoneet

23.06.2022 klo 18.40 | Luettu: 429 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Destined


Ei nimi satukansaa pahenna, jos ei kansa nimeä, mutta sitä luulisi, että leffauniversumi yrittää suoraviivaistaa. Sankarittaren näytelty versio on sukua vieraan ulottuvuuden Clandestine-kansalle, joka saa myös nimen Djinn. Se on somaa, kun sankaritar muslimina kavahtaa djinn-sanan painolastia, mutta mitä muuta? Kansalla ei ole mitään tekemistä perinteisten djinnien eli henkien kanssa. Heillä ei ole voimia ilman rannerengasta. Käteen jää ajatus, että katsoisin pirtsakkaa sankaritarta mieluummin Wishmasterin jatko-osassa tai Jafarin paluun näytellyssä versiossa kuin tässä saippuaoopperassa.

Alunperin Kamala Khan on Inhuman, mikä on sekin tarpeeton idea, kun mutantit eli X-Menit on keksitty. Sille lienee syy, miksei Marvel aloittele mutanttien esittelyä (veikkaan mutanttien ilmestyvän universumiin ulottuvuuksien yhdistyessä, tms), mutta muinaisia, mystisiä, ihmisten näköisiä kansoja on liikaa. Eternalit esiteltiin äsken. Nörttinä pysyn perässä, mutta jos nörttinä kiinnostun, tahdon lisää, enkä uutta hengetöntä mysteeriporukkaa heti perään.

Djinnit tahtoisivat availla ulottuvuusportteja. Viranomaiset hengittävät niskaan ymmärtämättä edes normaalia maahanmuuttajalähiötä. Lopussa on tappelu, jossa Kamalan juonihaarniska aktivoituu automaattisesti ja hän taas puolivahingossa käyttää valonyrkkiä. Sarja jatkuu vaihtoehtoisesti maustettuna ja ratkaisevasti hitaampana ja vaisumpana Spider-Manin syntytarinana.

Trailerirepliikki "tummat tytöt Jerseystä eivät pelasta maailmaa" on toimiva kärjistys sinänsä, mutta tässä vaiheessa tekee mieli kärjistää, että "valkoiset supermiehet eivät hengaile puolta tuntia sukulaisen häissä". Doctor Strange hohhaili juuri exänsä häissä, mutta kohtauksen pointti ei ollut häiden esittely heille, jotka eivät ole häistä kuulleet. Haetulle kulttuurikylvylle varmasti löytyisi aikaa, vaikka kolme ensimmäistä jaksoa tiivistettäisiin kahdeksi.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen raskain juhan... What We Do in the Sh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova