Tuorein sisältö

Russian Doll 2-3 ja 2-4: Timecopin ja Hamekytän heikkojakin hetkiä ikävöidessä

02.05.2022 klo 22.00 | Luettu: 1210 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 3 ja 4:
Brain Drain ja Station to Station


Tekee tiukkaa muistaa, että Nadia on ohjelmoija, joka 1. kaudella käytti sarkasmivoimiaan scifin ja sadun sääntöjen pohdintaan, kunnes todellisuus bugaili entistä vahvemmin. Nyt väsynyt täti laahustaa "scifiallergikkojen scifissä". Kultakolikot katosivat taas. Nadia tutkii sukunsa Natsi-Saksan päiviin ulottuvaa historiaa 80-luvun kirjastossa, vaikka hänellä on pääsy Wikipediaan. Sitten sitäkin luetaan.

Menneisyydessä Nadia on äitinsä ruumiissa. Kun hän kokee äidin erillisenä yksilönä, hän päätyy mielisairaalaan. Se noin 45 sekunnin sivuraide tuntuu tapahtuvan vain, koska tarina sattui sitäkin kliseetä kohti kaatumaan, mutta tavoite lienee äidin hulluuden elävöittäminen.

En löydä kauden pointtia. Fokus tuntuu hukkuvan täysin. Uskoin sadun olevan se, että aika kannattaa käyttää sairaan ystävän kanssa hengailuun, mutta näissä jaksoissa "sukututkimus" haisee muuten vain joutavalta harrastukselta tai pakkomielteeltä.

Nadia käy myös nykypäivän Unkarissa tutkimassa asioita / vetämässä huumeita. "Samaan aikaan" ja vain lyhyesti 1. kauden miespäähenkilö seikkailee mummona Berliinin muurin aikaisessa Saksassa. Vanhaan Saksaan Nadiakin päätyy 4. jakson lopussa. Hyväntahtoisesti funtsittuna kokonaisuus saatetaan paketoida siten, että Nadian ja ukon alkuperäistä, tieteismaagista yhteyttä laajennetaan, mutta voi haukotus. Kaikista ideoista, joista tahdon kuulla lisää, saa enemmän irti esim. Hamekyttä.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jaksot 2-1 ja 2-2 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Foto: Sylvester Stal... "Boratin tyttären" j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova