Tuorein sisältö

Halo 1-8: Master Chiefin salatut petipuuhat

12.05.2022 klo 21.00 | Luettu: 923 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Allegiance


Epämääräisten jaksojen taakka näkyy, mutta loppu on kiihkeä. Moni juonenpätkä ei kestä syväanalyysia, mutta se vangitsee huomion, kun tyypit törmäilevät sekä suunnitelmallisesti että vahingossa.

Master Chief rakastuu ufojen kasvattamaan Tuure Boeliukseen. Se, että molemmat visioivat muinaisista mysteereistä kohtalon johdattamana, on pahinta potaskaa, mutta heitä yhdistää sekin, että jokin armeija on aivopessyt heitä lapsesta saakka. Kumpikin on alkanut ajatella itse ja pohtia ihmisyyttä. Romanssi on luonteva käänne siihen kylkeen. Rytmi vain on hätäinen.

Jaksoon mahtuu ufotyypin puoluekannan pohdintaa, näennäisen selkeä asennemuutos ja traaginen kilahtaminen, kun hänen aiemmat puuhansa paljastuvat. Jos pari ehtisi nojailla pidempään, sehän menisi vaikka kauden päätöksenä, että Chief aikoo löytää Halolta myös karanneen sussunsa (jos sinne koskaan päästään).

Syrjäytetty tohtori juonii uskoessaan tietävänsä, mitä ihmiskunta tarvitsee, samalla kun armeijapösöt pohtivat asemaansa tai jotakin. Jakso ruuhkautuu, kun tohtori lähettää itselleen lojaalit spartalaiset taltuttamaan Chiefiä hetkeä ennen kuin toinen tutkija oppii totuuden ufotyypistä. Tunnesirulliset spartalaiset mätkivät tunnesiruttomia spartalaisia, Cortana-tekoäly pettää tohtorin auttaakseen Chiefiä ja ufotyyppikin jelppisi, ellei hän saisi pamppua sotarikosten johdosta.

Jää finaalin tehtäväksi tarkentaa, onko kaudessa järkeä, mutta jälleen toimintakohtaus on jämäkkä ja dramaattinen olematta itsetarkoituksellinen, joten haluan uskoa tähän.

Tilastojen mukaan 28% Halo-faneista on suuntautunut Cortanaan ja 36% isoperseisiin leuattomiin liskoihin, joten oletan Chiefin arkisemman romanssin herättävän paheksuntaa.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin näytelty R... Bruce Willisin tytär... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova