Tuorein sisältö

Ms. Marvel 1-2: laahaamisen potentiaaliset hyödyt

16.06.2022 klo 23.15 | Luettu: 1570 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Crushed


Mälsää rannerengasideaa paikkaillaan. Renkaat ehkä aktivoivat sisällä jo olevat voimat. Tilasin punnerruksia ja nyt niitä nähdään, kun sankaritar oivaltaa, ettei valopallojen kylkeen tule lihaksia. Se, että sankarittaren nenä hohtaa, on hyväksyttävä versio siitä, että sarjakuvissa hänellä on teini-ikää hauskemmin kommentoivat venymisvoimat.

Lopussa sankarittaren on viimein tehtävä jotakin. Onnettomuuden estäminen kömpelösti on vetoavaa varsinkin, kun jatkumo esitteli Spider-Manin lähes valmiina, Doctor Strange eteni pikakelauksella ummikosta arkkivihollisen nöyryyttäjäksi ja Captain Marvel on paras ilman perusteluja. Sarja on pirun hidas, mutta olisi komeaa, jos pirun hitaan alun saanut sankari johtaisi Avengers-tiimiä 20 vuoden päästä.

On myös vihjailua mystisestä historiasta ja tahoista, joita supervoimat kiinnostavat, mutta pääasiassa jaksot 1-2 pyrkivät miellyttävyyteen.

Maahanmuuttajataustaiset hahmot fanittavat omia juttujaan, mutta "samaistuttavasti" myös Bon Jovia, jne. Vanhoillisuus on läsnä, kun moskeijassakin käydään, mutta vanhukset muistavat mainostaa suhteellisen modernia asennettaan. Superjuonen kiihtymistä odoteltaessa on yhä turhauttavaa huomioida, että jos kyse ei olisi supervoimista, toisenlainen tätä kulttuuria koskeva konflikti olisi jo kunnolla käynnissä tai sitten huumori olisi oivaltavampaa, jos draamakomedia aikoisi pysyä kepeänä.

Kun ihastunut sankaritar hymyilee leveästi kuin piirrosorava kuullessaan päässään musiikkia ja "nähdessään maailman värit", hetki on niin soma, että siitä ponnistaisi vaikka 5 tähden musikaalinumeroon. Mutta suunta on täysin avoin. Hetki on miellyttävä.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Provinssin alueohjel... 'Vastaan sille että ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova