Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 2-10: unohda borgit, nyt kätellään todellista konnaa niin että oksat pois

22.07.2022 klo 22.20 | Luettu: 1185 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 10:
Farewell


Ensimmäinen yhteys (First Contact) oli ensimmäinen Star Trek, josta välitin (15-vuotiaana). Tämä kausi löi pöytään samat elementit tyriäkseen ne. En osaa pitää tuota mielipiteenä. Ensimmäinen yhteys tiesi Picardin ja borgien historian kutkuttavan faneja, joten teemoja kehitettiin. Nyt borgit ovat ketsupin prätkäyksen kaltainen mauste, vaikka alku oli ponteva ja mahdollisuudet olivat yhä avoinna 9. jaksossa.

Finaali kopioi taas sitä, mistä leffa nimensä sai, eli historiallisen avaruuslennon pelastamista. Katala tiedemies yritti ajaa autolla sankarien yli. Nyt hän yrittää myrkyttää astronautin. Puolentusinaa scifisankaria estää sen siten, että yksi kättelee pahista ja kuolee itte. Loppu.

Entä puolijumala Q? Hän on kiusannut Picardia vuosikymmeniä, hän muutti historian sitä jatkaakseen ja hän on kuolemassa? Hän ja Picard turisevat. Picardin dementoituneille muistelmille nyökytellään. He myöntävät tykkäävänsä toisistaan. Ei kuolla yksin! Lisään arvosanaan ylimääräisen tähden, jotta joku, joka vilkaisee vain sitä, luulee että tajuan tästä jotakin.

1. näytös on myrkkyjuoni. 2. näytös on epilogi. Picard on nyt 100% valmis haudan lepoon, mutta: jakson 3. näytös on loppuhuipennus (?) ja sen epilogi. Oletin, että 3. kautta alustetaan, mutta ei.

Sankarit palaavat nykyaikaan. Siellä pönöttävä kohtelias mysteeriborg on teknisesti selitetty. Suojaudutaan kimpassa kierrukan valopalloilta. 100 piljoonaa henkeä pelastui. Aikamatka ei muuttanut historiaa vaan piti sen ennallaan.

Myönnän saman kuin Ms. Marvel -sarjan finaalijakson arviossa: yleiset tunnelmat vetosivat tunteisiini täsmälleen samaan aikaan kun aivojeni logiikkaosasto natisi ja paukkui.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Jakso 2-9 --- Jakso 3-1 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Tampere 2022 -f... Fantasiasarja Wheel ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova