Tuorein sisältö

Ensi vuoden Disney-animaatio Wish kertoo, miksi "Tähti toiveen toteuttaa"

10.09.2022 klo 17.30 | Luettu: 354 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Samu Sirkan hittibiisi "When You Wish Upon a Star" elokuvasta Pinokkio on helposti Disneyn kuuluisin kappale, sillä Disney on soittanut sitä monien logojensa päällä ja vastaavissa yhteyksissä. Suomessa on käytetty nimiä "Tähti toiveen toteuttaa" ja "Siellä tähti kaunein on".

Disney täyttää sata vuotta ensi vuonna. Asiaa juhlistaa tähdestä kertova animaatioelokuva Wish, joka tulee olemaan jonkinasteinen kunniakierros Disneyn D23-tapahtumasta kantautuvien tietojen mukaan.

Ohjaaja Chris Buck (Frozen 1-2) on kuvaillut leffaa ainutlaatuiseksi, vaikka toisaalta leffa ammentaa sisältöä Disneyn historiasta ja "vie viittaukset uudelle tasolle". Leffa on tietokoneanimaatio, joka tavoittelee vesivärimäistä tyyliä ja ilmeisesti viittaa useisiin Disneyn aiempiin tyyleihin.

Satumaisessa valtakunnassa asuva prinsessa Asha on ensimmäinen henkilö, joka keksii esittää toiveen tähdelle. Tähti on yksi hahmoista. Ashan äänenä toimii Ariana DeBose, joka voitti Oscarin West Side Storyn uudella versiolla. Disneyn vakioelukka Alan Tudyk ääntelee hassuna vuohena. Tarinan roisto on väitetysti yksi Disneyn katalimmista.

Tähti johdattaa Ashan matkalle "halki maailmojen". Se jää nähtäväksi, onko kyseessä jälleen yksi multiversumitarina.

Laulaja ja lauluntekijä Julia Michaels vastaa uusista kappaleista.


Lähde: The A.V. Club

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Disneyn Pieni merenn... Amy Adamsin Lumottu ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova