Tuorein sisältö

Rick and Morty 6-7 ja 6-8: surkean elämäni tarkoitus ja Kusimestari

01.12.2022 klo 23.00 | Luettu: 615 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6 - Jaksot 7 ja 8:
Full Meta Jackrick ja Analyze Piss


Sarja "rikkoi neljännen seinän" jo 2013. Nyt 6. kauden 7. jakso ilmoittaa sarjan olevan liian makea sille vitsille (jota vain paatuneet nörtit sietävät).

"Seinän" toisella puolella käydään. Sieltä ei löydy katsojien olohuonetta, vaan Rick on viitannut erilliseen todellisuuden tasoon, jossa asuu tarinankerronnan taiteesta ja sen pääasiallisesta kamaluudesta vastaavia friikkejä kuten vale-Jeesus ja Connie TinuityError. Se sanotaan suoraan, että tällainen vaarantaa sarjan uskottavuuden, vaikka toisaalta tämä perustelee sen, että Rick on aina iskenyt silmää kameralle.

Jakson päätyttyä ainoa ajatukseni oli "we're not worthy". Se on Wayne's World 2 -viittaus eli luultavasti viittaus johonkin muuhunkin, mitä en tajua, mikä siis on osuvaa. Useampi tv-jakso on lyönyt jauhot suuhuni tänä syksynä nimenomaan sisäisen logiikan säilyttävällä äärimmäisellä ruuhkaisuudella, mutta Full Meta Jackrick on ennätys. Jakso puhuu kieltäni, mutta niin paljon nopeammin ja nokkelammin, etten tiedä, pysyinkö mukana. Ihmiset ovat liittyneet vaarallisiin kultteihin heppoisemminkin perusteluin.

Suurin kehu (kehu) on se, että kun viikkoa myöhemmin valmistauduin katsomaan 8. jakson, tunsin stressiä (suorituspaineita!). 5/5.

Kauden harkittu rytmi näkyy taas siinä, että 8. jakso on vastalääke edelliselle. Terapeutti suosittelee Rickiä jättämään superroistot huomiotta. Jakso tutkailee rennosti, ajatuksen virran ja taas sisäisen logiikan keinoin sitä, mitä Rickille merkitsee rauhoittuminen ja egosta irtisanoutuminen, ja onko se edes mahdollista. Se ehdottomasti on sivuseikka, että Jerrystä tulee parin välivaiheen jälkeen universumin suurin sankari, kun hän on Rickin passiivisuuden vuoksi vetänyt turpiin traagista Kusimestaria.


Kauden keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 6-5 ja 6-6 --- Jaksot 6-9 ja 6-10 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kahden viikon kulutt... James Cameron uhkaa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova