Tuorein sisältö

Rick and Morty 6-9 ja 6-10: tutkielma siitä, missä olosuhteissa kikkelin irtoaminen saattaisi vielä säikäyttää

17.12.2022 klo 21.20 | Luettu: 466 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6 - Jaksot 9 ja 10:
A Rick in King Mortur's Mort ja Ricktional Mortpoon's Rickmas Mortcation


Kausi on huikea näistä jaksoista huolimatta.

Morty hyväksytään Auringossa asuvaan ritarikuntaan, joka leikkaa jäseniltään penikset. Tämä ja tästä selviytyminen on rutiinia, mikä huomioidaan tunnelmassa, mutta tilanne venyy, kun höpöporukka alkaa myös sotia ja Rick koettaa antaa Mortylle tilaa ratkaista tilanteen omin päin.

Jakso on etäisesti South Park -henkinen, tai ainakin South Park lypsäisi kikkelivitsiä osuvammin päähenkilöiden luonteesta johtuen. Sopii kuvitella tilanne, jossa hölynpölykulttuuri tahtoo leikata peniksen Kyleltä ja Cartman on empaattinen tsempatessaan "urapolulla". Deus ex machina -lopetus olisi rutiinia heillekin, mutta he eivät voisi luottaa siihen.

Rickin hahmonkehitys epäilyttää... ja finaali vahvistaa hänen olleen robotti jakson ajan. Se on ihan sama, kuten on sekin, että aito kehitys pyritään alleviivaamaan. Kehitystä on tarpeeksi tällaisen sarjan tarpeisiin, mutta lupaus jatkosta jää harvinaisen vaisuksi: pahista etsitään. Jopa herra Kakkainen Pyllynreikä -lopetus on kehnoin ikinä unohtaessaan hänen olevan perusjamppa.

Jaksot ovat hujahtaneet ohi nopeasti yhdeksäs mukaanlaskien. Kymppi lähestyy pakkopullaa. Kiltti mutta itsetuhoinen robotti-Rick on huvittava, mutta Mortyn ja presidentin juoni valosapeleista ja Star Wars -fanituksesta lyö tyhjää, Rickin valmistellessa loppulausuntoaan. "Vitsi" itseohjautuvan sapelin murhaputkesta tuo taas mieleen Solar Oppositesin ja teorian A- ja B-tiimistä. Pressajaksot ovat yleensäkin heikoimpia, mikä ei ole komeasti kähisevän Keith Davidin vaan tyrityn vastakkainasettelun vika. Pressalla on liikaa Rick-tyyppistä teknologiaa.

Meh. Irtovitseille:


Kauden keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jaksot 6-7 ja 6-8

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Batman on "iso osa" ... Five Nights at Fredd... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova