Tuorein sisältö

His Dark Materials 3-3: kun vanhempasi ovat hirviöitä, mutta ymmärrät täsmälleen, miksi he panivat

18.12.2022 klo 12.30 | Luettu: 1032 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 3:
The Intention Craft


James McAvoy ja Ruth Wilson saavat totisesti toivomaan, että sarja vasta alkaisi tästä.

He hylkäsivät Lyran lapsena. Kumpikaan ei aluksi edes kehdannut myöntää häntä tytökseen. Vielä 5 minuuttia sitten pahiksen virkaa toimittanut äiti piti tyttöä koomassa, koska se oli kätevää, mutta hän mahdollisesti ehti tottua ajatukseen äitiydestä. "Sankarillinen" isä ei jaksa pentua murehtia, mutta nyt kun hän on sitonut entisen hoitonsa tuoliin, hän joutuu kuuntelemaan juttuja vanhemmuudesta.

Mies on ylpeästi mölisevä superateisti ja nainen Päivi Räsänen sithinä, joten "luonnollisesti" mies ravistelee naista tippa silmässä, koska he eksyivät melkein samalle puolelle ja hän toivoisi voivansa yhä rakastaakin. Nainen jatkaa manipulointia 0,2 sekuntia ehdonalaiseen pääsemisen jälkeen, enkä silti sulkisi pois sovituksen mahdollisuutta? Lyran mukaan molemmat ovat pahoja, koska he eivät epäile päätöksiään. He ansaitsevat toisensa.

Vähemmän pontevasti näytellyissä kohtauksissa ristiriidat näyttäytyvät sekavuutena ja hetkittäin farssina. Lyra on taas hereillä, joten hän tietenkin jauhaa Rogerista, kuten hän on tehnyt alusta saakka, vaikkei sarja elävöittänyt heidän ystävyyttään.

Kun McAvoy vakuuttaa Wilsonille, että uskonto on valhetta ja Taivasta hallitseva enkeli on perusjamppa, jota päästään kohta puukottamaan, kyseistä puukkoa eli maagista teleporttiveistä hallitseva legendojen valittu Will korjaa puukon tahdon voimalla ja teleporttaa Lyran kanssa kuolleiden maahan, jossa enkelit eivät voi käydä. Pointti on mikä?

On hauskaa olla hieman pihalla, kun aiheena on "elämän tarkoitus", mutta ristiriidat ottavat ja antavat. Kirkon mukaan Lyra on "synnin äiti" Eeva. En muista perusteluja tai asian (kuvitellunkaan) merkityksen avaamista, ja McAvoy kuittaa teeman potaskana, joten paljonpa on tilaa pohtia, miten Lyran matka saattaa kommentoida Eevan tarinaa ja/tai sovinismia.

McAvoy & Wilson ovat kiehtovampia kuin kukaan esim. mainiossa 1899-sarjassa. Heitän heille vielä ainakin yhden tällaisen:


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


< Jakso 3-2 --- Jakso 3-4 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Kiertueella kuullaa... Kirjalähde: Bon Jovi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova