Tuorein sisältö

John Cleese palaa Pitkän Jussin majatalon jatko-osaan

08.02.2023 klo 01.00 | Luettu: 1648 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Pitkän Jussin majatalo (Fawlty Towers) on usein äänestetty kaikkien aikojen parhaiden britti- ja komediasarjojen joukkoon ja jopa ykköseksi. Sarjaan tehtiin vain 12 jaksoa: 6 vuonna 1975 ja 6 vuonna 1979.

John Cleese loi sarjan silloisen vaimonsa Connie Boothin kanssa. Cleese näytteli äksyä hotellinjohtajaa Basil Fawltya ja Booth sisäkköä ja tarjoilijaa Pollya, joka usein toimi järjen äänenä.

Cleese kehittelee nyt jatkosarjaa tyttärensä Camilla Cleesen kanssa. Molemmat kirjoittavat ja näyttelevät. Herra Fawlty saa vasta kuulla omasta tyttärestään, jonka kanssa hän päätyy "uhmaamaan kohtaloa" eli pyörittämään pientä hotellia.

Keskeinen teema on se, miten Fawlty reagoi moderniin maailmaan. Vähintäänkin mielenkiintoisesti Cleesen omat reaktiot nykypäivään ovat saaneet kritiikkiä viime vuosina. Cleese on lähtenyt mukaan "eikö mitään saa enää sanoa" -porukkaan.

Projektia tukee tuottaja Rob Reiner, joka kehittelee jatkoa myös omalle lähes yhtä vanhalle Hei me rokataan (This is Spinal Tap) -komediaklassikolleen.

Vuonna 2009 Cleese sanaili, että hän on liian vanha ja väsynyt uusille jaksoille ja että odotukset olisivat liian korkealla. Sittemmin hän on osallistunut lavateatteriversion kehittelyyn ja näytellyt Fawltya mainoksessa:


Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dexter: New Blood ol... Mötley Crüen laulaja... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

08.02.2023 klo 07.57 1 tykkää tästä

Hienoa, toivottavasti tämä tulee onnistumaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova