Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 3-7: leikkimistä, silkkaa vanhojen hömelöiden kuurupiiloa

02.04.2023 klo 18.20 | Luettu: 1309 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
Dominion


Valtavien avaruusalusten miehistöjen välinen erimielisyys kansanmurhasta on tietenkin vertaus siitä, kun sinisilmäinen saksalainen saa kuulla mulkulta olevansa natsi, kun he soutavat jollalla palavasta Euroopasta poispäin. Tilanteesta leikataan alati Jope Ruonansuun jakomielitautisketsiin, jottemme tylsisty.

(Kirosanoja, huutomerkki.)

Sama käytännössä. Sankarit virittävät ansan. He ajelehtivat hetken, joten ylivoimainen, pahuuttaan käkättävä kumikakkamummo järkeilee, että hän voi nousta heidän alukseensa kahden sotilaan kanssa. Voi pahkeinen, voimakenttä! Kun mummoa kuulustellaan, satujen ystävän on kuunneltava tarkkaavaisena, sillä mummon näkökulmasta Tähtiliitto on syyllistynyt kansanmurhaan. Kumikakat voitettiin viruksella sodassa. Picard hämmästelee, että Tähtiliittohan toimitti parannuskeinon, mutta ehkä ei.

Uskon kuulleeni "Dominion-sodasta". Googletetaan, onko virusjutulla pohjaa. Ilmeisesti. Kiva tietää "näin kolmelta aamuyöstä" eli ihan muusta horisseen sarjan loppusuoralla.

Jos 3. kausi olisi ainoa pala Star Trekiä, jonka olemme katsoneet, voisimme silti järkeillä, että jokin kerronnassa mättää. 120-vuotias Picard on nykyään biologinen robottirusina, joka tapasi vasta äsken poikansa, joka on elänyt luotettavaksi tiedetyn äitinsä kanssa, mutta kuitenkin poika on jotakin niin mystistä, että mummonkin on viitattava häneen vähän väliä intergalaktisen politiikan sivussa.

Ja samaan aikaan yhtä rupsahtanut aito robotti, jonka aivoissa asuu sekä kiltti että pahuuttaan käkättävä robotti, hakkeroi jollamaisen megamökäaluksen noin vaan, koska syitä. Aito Data on suosikkini Trek-hahmoista, mutta vedän viimekertaisen myönteisyyden takaisin. Hän on kuollut jo kahdesti. Vaihtoehtoisista versioista ja Brent Spinerin "muuntautumiskyvyistä" on saatu ihan tarpeeksi. Se, kun hahmot sanovat suoraan, etteivät he henkisesti kestäisi kolmatta kuolemaa, samalla kun Datan kaavakuva välkkyy puoliksi punaisena, koska sehän todistaa robotin skitsofrenian, on kerrontaa, jonka vuoksi hypätä ikkunasta.

Ylimääräinen tähti tulee siitä, että farssi puhkuu itseluottamusta.


Keskiarvo 27 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bill Haderin musta k... Elastisen Voice Of F... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova