Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-8: kortteja lyödään pöytään urakalla

13.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 2050 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Broken Pieces


Förstiä ja Troita oli nasta moikata, mutta oliko edellinen jakso tarpeellinen teknisesti ottaen? Hidastempoista hengailua tarjoaa tämäkin ja nyt tärkeiden hahmojen keinoin. Picardin ja Datan tyttären lämmin pieni keskustelu Datasta on hyvä pohja ystävyydelle ja tyttären identiteettikriisin ratkeamiselle. Tyttären näkeminen järkyttää espanjalaiskapteenia, mikä johtaa kapun historian avaamiseen. Hologrammikloonien haastattelu on hauska tapa aloittaa avaus.

Myös hysteerinen petturi selitetään. Hän on nähnyt saman sillisalaattivision muinaisesta palailevasta pahuudesta, jolla jakso alkaa. Mitä siitä pitäisi sanoa? Babylon 5 oli jännä, kun en ollut lukenut Tolkienia? Saattaa olla, että tartun jäykästi olettamiin, mutta tietyt lauseet antavat ymmärtää, että kun teknologia saavuttaa tietyn tason, joku pirun Thanos saattaa nollata universumin (se on ties kuinka monen tällaisen juoni). Toisaalta Picard puhuu hysteriaa vastaan, joten ehkä maailmanloppu on vain romulaanien pelko. Se on Picardin arvoinen seikkailu, jos hän pelastaa kulttuurin, joka ahdistaa romulaaneja.

Veikkasin sarjan alussa, että romulaanit yrittävät Datan tyttären avulla luoda borg-kommuunin, jota he voivat hallita. Tänään selviää, että tyhjästä toistamiseen putkahtava Seven of Nine voi hallita borgeja simppelisti työntämällä USB-johdon persiiseensä. Se tuntuu pinnalliselta sivuraiteelta, joten en osaa enää arvata, millä tällaisella jekulla tarina aikoo huipentua, jos millään (pelkään ulottuvuusporttia, josta ulostuu goottiörkkien piikikäs mega-alus). Mikäli tykkäämme selittelystä avaruudessa, jakso on oiva.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffoja lykkäävä kor... Mokoman kevätkiertue... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova