Tuorein sisältö

Mrs. Davis 1-2: reippaan The Matrix -henkistä sönkötystä soveliaan aikaisin

05.05.2023 klo 22.00 | Luettu: 1217 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Zwei Sie Piel mit Seitung Sie Wirtschaftung


Tiukka, dramaattinen nunna vihaa maailmaa hallitsevaa tekoälyä yhtä paljon kuin taikureita. Takauma selventää, että hänen vanhempansa olivat taikureita: isä oli selkärangaton showmies ja äiti lankoja vetelevä diktaattori. Ei ole pakko sanoa "ahaa", mutta hoemme harvemmin "häh", jos jokin viittaa tähän teemaan.

Puolivälissä saadaan jämäkämpää selittelyä. Vaikkei selitys pitäisi paikkaansa, kyseessä on konkreettinen näkökulma, jonka tekoälyä väitetysti vastustava agenttijärjestö tahtoo myydä nunnalle juuri nyt.

Järjestö arvaa oikein, että tekoäly pyysi nunnaa etsimään Graalin maljaa, koska tällaiset kliseiset sekundaseikkailut ovat sitä, millä tekoäly antaa käyttäjille "elämän tarkoituksen". Tekoäly ei ole parantanut maailman ongelmia. Nunnan viettely-yritys on tavallista isompi projekti, joten järjestö tahtoo tehdä yhteistyötä päästäkseen iskemään ongelman ytimeen.

Tuon jälkeen on kiintoisaa nähdä hillitympää maailmanrakennusta. Tekoäly luo uskonnollisia kokemuksia. Nunnan ja järjestön kemiat eivät kohtaa, vaikka yksi tyyppi on hänen tuttunsa. Muistamme yhä, että Graalin maljaa etsittiin myös entisaikaan, joten mikään ei ole varmaa.

Lopussa sarjan toinen luoja Damon Lindelof (Lost, Prometheus) tuoksahtaa taas turhan myskisesti. Nunna on Jeesuksen morsian kirjaimellisesti! Ja järjestön tyypit ovat huijareita! Nyt on taas selittelyä, jota odottaa, mikä on viihteen määritelmä Lindelofin mukaan. Selityksen puutteella ja mysteerillä on hienoinen ero, vaikka pöydällä molempaa sorttia sekaisin onkin.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä täällä tapahtuu... Kommentti: Pate Must... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova