Tuorein sisältö

Mrs. Davis 1-4: mitä jos nyyhkytarinalle antamasi almut menevät Terminaattorien eläkekassaan?

17.05.2023 klo 23.00 | Luettu: 889 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Beautiful Things That Come with Madness


Jos ateisti ryhtyy nunnaksi, koska hän näkee märkiä unia ravintolaa pyörittävästä "Jeesuksesta", tarinan aihe on sekopäinen daami eikä Jeesus. Toisaalta uniravintola alkaa vaikuttaa aidolta: paavikin pääsi kääntymään ovella, mutta Jeesusta ei kiinnostanut hengailla. Harkittu parodia-Jeesus voi olla hauska juttu, mutta olen närkästynyt. Oma näkemykseni Jessestä on valmis, joten en saa mitään irti sen arvuuttelusta, yrittääkö joku pirun Demon Lindelof sanoa jotakin.

Johtuipa se tuosta tai ei, jakso alkaa väsyttävän sarkastisesti. Nunnan uusin tehtävä on hommata paaville pullaa. Cowboy virnistelee tyrmässä kuunnellen selityksiä katkeralta papilta (vangitsijaltaan) ja todelliselta paavilta (toiselta vangilta). Se on hilpeää närkästyneisyyttä ruokkivalla tavalla, että Jeesukseen pettynyt italialainen uskonmies on hurahtanut "Madonnaan", joksi Neitsyt Mariaa ja maailmaa hallitsevaa tekoälyä Italiassa kutsutaan.

Hyvää tahtoa ruokkivat yhä Betty Gilpinin ilmeet. Sitten nähdään aidosti pätevä kohtaus. Nunna tarvitsee miljoona euroa pullaan, joten hän pyytää rahaa tekoälyltä, joka välittömästi toimittaa jätesäkkejä ja pikkusummia seuraajiltaan. Se on kaunista tosielämässä, kuinka nopeasti nettiyhteisöt voivat kerätä suuria summia hyvään tarkoitukseen, mutta kohtaus on säväyttävän visuaalista satiiria väärinkäytön mahdollisuuksista eli aivopesusta.

Valepaavijuoni ja se epäkohta, että cowboy koijasi nunnaa saksalaisten kidnappaajien avulla, lakaistaan näennäisesti maton alle sivulauseilla. Se on huolestuttavaa. Lopun lenkkarikäännettä en yritäkään ymmärtää ennen seuraavaa jaksoa.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Marvelin Loki jatkuu... Gerard Butler Has Fa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova