Tuorein sisältö

What We Do in the Shadows 5-3 ja 5-4: mikäpä estäisi vampyyria lentämästä avaruuteen

02.08.2023 klo 22.25 | Luettu: 815 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 3 ja 4:
Pride Parade ja The Campaign


3. jakso on levoton ja hauska, kunhan vitsit erottuvat antihuumorista. Alussa vampyyrejä pyydetään pride-kulkueeseen, koska... he ovat 1800-luvun keikareita? Vampyyrit panevat kaikkea ja varautunut familiaari Guillermo on homoseksuaali muuten vaan, joten he kuuluvatkin mukaan. Vitsi on se, että julkisessa tilaisuudessa muu sekoilu huipentuu. Mokailusta huolimatta vampyyreillä on kivaa, joten voimme herkistellä, että kaikki saivat tulla sellaisina kuin ovat.

Yksityiskohtia. Guillermon hidas kehitys vampyyriksi saa muut pohtimaan, mitä he tietävät vampyyreistä. Huumoriarvoa on lähinnä Nandorin ja Laszlon tutulla ylimielisyydellä, kunnes he alkavat kokeellisiksi: toinen keksii käyttää sekundavampyyrin hikeä aurinkovoiteena ja toinen alkaa suunnitella avaruusmatkaa. Samaan aikaan Nadja mälsästi (?) vaihtaa ruumista nukkeversionsa kanssa, jotta nukke pääsee panemaan, vaikka aiemmin nukelle itselleen etsiin uutta alapäätä. Sehän pelastaa, että superlaimea Colin toteaa pitävänsä enemmän nukesta, ja tämäkin juoni jatkuu reteän nousuhumalan merkeissä (menemättä liian härskiksi).

Hitin perässä on huti kuten viimeksi. 4. jakso hukkaa aikaa Colinin poliittiseen kampanjaan. Se on tarkoituksella ja aidosti tylsää toistoa, että hän vain tahtoo imeä äänestäjien energiaa jaarittelulla, ja homma pahenee, kun energiavampyyrejä esitellään lisää. Olisi monta tapaa tehdä terävämpää satiiria näillä eväillä. Yksi vahvistettu energiavampyyri on pääministeri Orpo: jos huokaat sen lapasen imeneen elinvoimaasi, hänen familiaarinsa ovat heti nauramassa, että rippeitä herui heillekin. Amatöörit.

Nandor yrittää tehdä vaikutuksen juutalaiseen tekemällä itselleen ympärileikkauksen. Laszlo yrittää tehdä vaikutuksen Nadjan maanmiehiin tekemällä kuvainnollisen sarjan ympärileikkauksia. Ja siinä se. Hymähdin kahdesti.

4+2 =


Keskiarvo 44 jakson jälkeen:


< Jaksot 5-1 ja 5-2 --- Jaksot 5-5 ja 5-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt on isoa, kotimai... Vaasa Festival käynn... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova