Tuorein sisältö

What We Do in the Shadows 5-5 ja 5-6: se tunne, kun tahdot olla tylsin mäntti, mutta nassusi kiinnostaa kaikkia

16.08.2023 klo 02.20 | Luettu: 835 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 5 ja 6:
Local News ja Urgent Care


Paikallisuutiset oppivat vampyyreista? Vampyyrit selvästi ylireagoivat, joten lusittavana on melua tyhjästä. Uutislähetyksiä nähdään useita, ja sarja on valmiiksi parodiaa dokumenteista, mikäli sarja sen muistaa... Silti jakson luovuus ei riitä esimerkiksi siihen, että "oudot tapahtumat" esitettäisiin vierailevan toimittajan silmin.

Eksoottisen outo vaikutelma on se, että jakson pitäisi olla kauden päätös. Vampyyrit muka tekevät lähtöä. He sahaavat omaa oksaa. Vaikka olettaisimme, että loppuratkaisu perutaan seuraavalla kaudella, olisi hauskaa odottaa kärkevää lopetusta? Nyt on selvää, ettei mitään tapahdu. Vampyyrin arkeen totutteleva familiaari Guillermo melkein ajautuu kiusalliseen sketsiin perheensä kanssa, mutta perusteeton häsläys katkaisee senkin.

6. jaksolla on ideoita, ja lypsämisellä sarja pääsee aina pitkälle. Energiavampyyrin musta silmä vastaa perusvampyyrin hammassärkyä: vamma tekee hänestä kiinnostavan, joten hän alkaa nääntyä, koska hän ei voi imeä energiaa luontaisella tylsyydellään. Hmm, samaistuttavaa autismin kirjon näkökulmasta? Kauden edellinen onneton energiajakso melkein unohtuu.

Guillermon muutos edistyy lentävien sammakoiden merkeissä (?), mutta hän katkaisee kinttunsa. Juoni rullaa mukavasti, kun Nadja lähtee kärräämään häntä eläinlääkärille, koska koko vampyyriyhteisö pitää familiaareja elukoina tuoreen aivopierun mukaan. Nadja ei tiedä Guillermon muutoksesta, joten hän saa tilaisuuden osoittaa välittävänsä kylmän nartun standardeilla.

Tyhmää kivaa - mutta 5. jakso on viehättävä kuin veritulppa.


Keskiarvo 46 jakson jälkeen:


< Jaksot 5-3 ja 5-4 --- Jaksot 5-7 ja 5-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomeen tulossa olev... Infoa Blockfestin li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova