Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-2: Baldur's Gate III ei tarvitse tekstuureja voittaakseen teinisaippuan

23.09.2023 klo 16.00 | Luettu: 606 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Strangers and Friends


Huokaus. Ovatpa sankarit kiinnostavia tai eivät, alunperin he kävelivät samaan suuntaan samasta syystä eli seikkailivat. Heitä johti velhotar. Nyt sankarit ovat sivujuonissaan & relevantteja kuin tuoreet taustapahvit. Velhotar ei ole enää velhotar. En löydä energiaa sanoa muuta tästä ajanhukasta ilman paksuja vertauksia.

Tuore keskiaikafantasiapeli Baldur's Gate III on ainakin pleikkarilla tuskallinen bugihelvetti. Kokonaisuutta voi väittää Dragon Age: Originsin kopioksi helposti kuin Wheel of Time vertautuu Tolkienin töihin. Silti rakastan Baldur's Gate III:a. Pillitin tarinankerronnalle, vaikka tunnistin kliseet ja kaavat. Jos digimuovi satunnaisesti katoavilla tekstuureilla liikuttaa, Wheel of Timen teinimannekiinit eivät ole ongelma. Heillä vain pitää tehdä jotakin. Jotakin vilpitöntä.

Yksi tapa pelata Baldur's Gate III:a on mysteerihahmo, joka kärsii "pimeästä halusta", mitä kokeilen seuraavaksi. Tämä jakso on sillä reviirillä - ainakin sekunnin ja myöhemmin toisen. Viime kaudella paljastui, että salattu legendojen ennustama valittu on nuorimies Rand al'Thor. Taikuus tekee miehet hulluiksi, mitä Rand ymmärtää pelätä. Joten: "varmasti tämä on menossa jonnekin". Tv-jaksoja ei kirjoiteta loogisesti kuten romaanien lukuja, joten tämäkin sirpaleinen jakso on kuin kokoelma useiden lukujen alkupuolten tyhjäkäyntiä.

Huippukohtia! Toinen velhotar eli "Päivi Räsänen" tunteilee sen verran normaalisti, että jaksoin pöyristyä siitä, miten vähän näissä tunteillaan keskimäärin. Jätkä, jota en ole nähnyt koskaan, irrottaa sellinsä tiiliskiven ja moikkaa sarkastisesti naapurisellin sarkasmityttöä, mikä on kivaa, mutta sitten he vain notkuvat samassa tilassa. Sivistynyt, kikkarapäinen, 180-senttinen megajätti on huipaisahko tasaisesti. Siinähän sitä. Näissä toki tapellaankin.

Kaipaan 80- ja 90-lukujen tyylistä törttöilyä vaihtelun vuoksi. 2000-luvun tasalaadun teknisiä epäkohtia saa kytätä, mutta alitajuntaan kaikki vaikuttaa. Esimerkiksi kun nenäkkäästä repliikistä leikataan heti uhrin möllötykseen, nenäkäs ei saa tilaisuutta määritellä itseään vaikkapa ovelalla hymyllä. Kärjistettynä: tilaisuus ymmärtää kuka sanoi jotakin huomionarvoista meni jo.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Janna kommentoi some... Sharon Osbourne laih... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova