Tuorein sisältö

Our Flag Means Death 2-1 ja 2-2: ennen oli miehet nautoja, laivat oli puuta, hiiohoi

05.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 939 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 1 ja 2:
Impossible Birds ja Red Flags


Piraattikapteeni Mustaparta heivaa aarteita yli laidan, jotta on tilaa ryöstää lisää. Miehistökin pitää tunnelmaa toksisena teloitettuaan hääseurueen. Homman pointti ei ole se, että piraattien elämä on moraalitonta, vaan Mustaparran pitää käsitellä loppuun välirikko poikaystävänsä kanssa. Suhde ei ole homovitsi, vaan toivomme sen jatkuvan herkkänä ja vilpittömänä lopulta. Komedia on huono sana kuvaamaan tätä. Tämä on lähinnä typerää, mikä on hyvä. Usein ei ole selvää, mille piti nauraa, joten "draama toimii omalla painollaan". 1. jakson lopputekstikohtaus muistuttaa, että toinen sana typeryydelle on improvisointi.

Muikistelua voisi olla vähemmänkin. Sarjan ei ole pienikään pakko pieraista poikaystävän eli herrasmiespiraatti Stede Bonnetin naamaan, kun hän uneksii Mustaparrasta. Hänellä & turvenuijilla menee huonosti piraattikaupungin hanttihommissa, mutta hekin päätyvät taas merille, kun piraattien kuningattareksi paljastuva soppamuija käskee. Kuningatar & naismiehistö ovat Kiinasta. He ovat kovempia kuin Bonnetin tiimi. Joten? Kuningatar lienee ihastunut vähiten ranneliikemäiseen piraattiin. Puliukon näköistä piraattia kuvaillaan merennoidaksi. Eh.

Uskon draaman parantuvankin, kun sitä oppii taas luottamaan johonkin. Mustaparta on puoliksi sarjakuvamainen piraatti ja puoliksi itsetuhoinen rock-tähti, joten miehistö harkitsee kapinaa, mutta on taipuvainen sietämään "eksentrisen supertähden" oikkuja. Sille tilanteelle nämä jaksot omistautuvat, joten sisäinen logiikka sallii lopulta jopa aistia, millaista olisi olla paikalla (backstagella?) harmissaan & epätietoisena. Bonnetin osuus on epämääräisempi, koska naispiraattijuoni vastaa alkaa 2. jaksossa.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-9 ja 1-10 --- Jaksot 2-3 ja 2-4 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Paula Vesalan roolih... Ihmeellinen on kuole... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova