Tuorein sisältö

Succession 32/39: muista aina poistaa selaushistoriasi

29.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 843 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 3:
Connor's Wedding


En ole lukenut muita arvosteluja, enkä lue: tahdon hihitellä hirtehisesti, koska "kukaan ei huomaa", että "paras sarja ikinä" turvautuu kuluneimpaan maneeriinsa eli satunnaisiin kissanristiäisiin jopa isoimman käänteen hetkellä. Myös kärjistetty vasta-argumentti, eli se, että "juhlateema on nerokas, vaikkeivät tyhmät tajua", on hauskempi kuin aidot mielipiteet useimmista asioista.

Kuulin käänteestä jo keväällä jonkin otsikon johdosta, millä ei ole suurta merkitystä. Tässäkin se tulee:

Brian Coxin näyttelemä läpimätä pohatta on yhä vauhdissa. Valtavia kauppoja hierotaan. Pojan häissä pitää piipahtaa. Hän on vanha mies, joten terveys pettää. Hän kuolee. Hän ei ehdi edes sanoa "Rosebud". Sivusilmällä seuraamistani otsikoista päätellen aiemmin kuultu lause "te ette ole vakavia ihmisiä" on virallinen, mytologinen kuolinkorahdus, mikä toimii. "Olisin takuulla hoksannut sen."

Kuolemaan reagoidaan kiintoisan epämääräisesti eli realistisesti. Paikalla oleva vävypoika nousee tilanteen tasolle ollessaan empaattinen, vaikka hän varoo, ettei hän kiistä faktoja. Puhelimen päässä olevien pentujen reaktiot eivät kerro mitään uutta, mutta olennaiset kannat alleviivataan täyteläisesti.

Varsinainen käänne on tietenkin se, että epävakavilla kersoilla on yli puoli kautta aikaa järkeillä ilman isukkia, mitä sarjan nimi tarkoittaa. Kukaan ei ole uusi Cox, koska jäyhät psykopaattimiljonäärit laimentavat perimäänsä missien geeneillä, kuten todettua.

Mitä toivomme, mitä odotamme? Aivan sama. Cox kuolee heti alussa, joten asiaa ehditään jauhaa. Sarja voisi päättyä tähän (luovasti, provosoivasti). Jos sarjan pitäisikin päättyä tähän, rankaisen vasta tulevia jaksoja. Tässä ja nyt se on ihailtavaa, kuinka harkittu kokoelma vetelyksiä ylläpitää jännitteitä.


Keskiarvo 32 jakson jälkeen:


< Jakso 31/39 --- Jakso 33/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Diandran maagisen up... KUUMAA-yhtyeen kevää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova