Tuorein sisältö

Succession 3/39: hyvin menee kuin pelastusveneisiin panostaneella Titanicilla

12.03.2023 klo 17.30 | Luettu: 1252 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Lifeboats


Rytmi on mainio, eikä vain jakson sisällä. Brian Cox melko varmasti on sarjan perusidea, mutta sen jännitteen aistii, että hahmo olisi voinut alussa (2018) kupsahtaakin. Sitä antoisampaa on, kun hän jakson lopussa tokenee aivovauriosta sen verran, että hän lakkaa ahdistelemasta tytärtään seksuaalisesti ja haukkuu idiootiksi poikansa, joka siltä vaikuttaa.

Perijät hoitivat bisneksiä viimeksikin, mutta tunnelmat olivat intiimimpiä, joten on hauska nähdä heidän "eksyvän" toimistolle. Pääperijän pallilla tahdonvoimalla tasapainoileva pienjyrsijä yrittää olla kova kakkiainen kuin isänsä ja samalla uudistaja, joten hän tulee suututtaneeksi velkojan kiroilemalla ja verranneeksi firman tilannetta Titaniciin, vaikka hän yrittää tsempata johtokuntaa. Lipevän neuroottinen siskon mies suosii Kuolemantähti-vertausta tiedostaen, ettei sellaista saa päästää posahtamaan.

Velasta selvitään vanhoilla suhteilla, joten isompi ongelma on firman menettäminen haaskalinnuille. Saavutuksestaan ylpeä pienjyrsijä hymyilee kuin jänis, kun hän lähtee euforian puuskassa fiiniin ravintolaan syömään jänistä ja ehdottelemaan naisystävälle, jolla on mielessä "tosi kiva, kivuton" ero.

Nilkkinäädän eli sekunda-Macauleyn tumputuskohtaus on pakotetun "HBO-särmikäs". Heppu lähentelee sietämätöntä, mikä on tarkoituksellista, mutta toivon, ettei sarja ole niin realistinen, että hän ostaa Twitterin ja päätyy presidentiksi, kun auton alle jääminen olisi tyydyttävämpää. Toimistolle on päässyt myös köyhäintaloon melkein unohdettu serkku. En ylläty, jos siitä altaanputsaajasta kruunataan kuningas jaksossa 39.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2/39 --- Jakso 4/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Voice of Finland... Kirjalähde: Jukka Hi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova