Tuorein sisältö

Our Flag Means Death 2-5 ja 2-6: piratismi johti vastaaviin oivalluksiin myös internetin alkuaikoina

02.11.2023 klo 21.30 | Luettu: 761 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 5 ja 6:
The Curse of the Seafaring Life ja Calypso's Birthday


Historian pahamaineisin merirosvokapteeni Mustaparta on ehdonalaisessa.

Mustis koetti tappaa miehistönsä, mutta he ovat kärsivällisiä. Försti, jolta Mustis vei jalan, on itsekin matkalla, joten hänelle on luontevinta määritellä machous uudelleen, mikä on enimmäkseen tervettä. Försti yhä tylyttää uutta hepsankeikkakapteenia, mutta myös auttaa häntä. Toinen hepsankeikka (2/30) saa luvan kostaa Mustikselle, mutta poikaystävä auttaa käsittelemään traumoja. On myös partasetä, joka mielellään lähtee Mustiksen kanssa kalaan, koska setä hakkasi Mustiksen paskaksi jo kapinoidessaan ja on aika siirtyä eteenpäin. Friendship is Magic.

Kylkeen tulee juoni, jossa kapteeni Bonnet intoilee nätistä takista, jota panikoiva miehistö pitää kirottuna. Tämä on hieno status quo, jonka jännitteitä on mahdollista ylläpitää, jos sarja osaa rytmittää sen, missä vaiheessa mikäkin ihmissuhde on meneillään...

Ja toki on piratismia. Jos tässä eheydytään, onko luontevaa teurastaa viattomia? Mustaparta on nousemassa pohjalta. Loput aarteet - vain pari miljoonaa kultakolikkoa - ovat aarrehuoneessa, ja Mustista kaduttaa. Bileet voisi järjestää ja hyväntekeväisyyttä harrastaa? Se förstikin on jo avoin drag queen -show'lle.

Ulkopuolisia uhkia riittää. Sarjalla on suunta, jos jo tarpeeksi rikkaat superhomot piraatit yrittävät levittää positiivisuutta samalla kun kaunaiset änkyrät juonivat. Joku pahis, jota en muista nähneeni, pistäytyy testaamassa teoriaa, samalla kun kiinalaiset piraattitädit hierovat diiliä viranomaisten kanssa. Kun "aate" peittoaa pahiksen helposti, Bonnetia testataan: tahtooko hän olla säälimätön piraatti?

Lähinnä hän tahtoo Mustaparran. C'est la vie. Sarja tuntuu taas luovalta kuvaukselta keski-iän kriisistä, kun hahmoilla on selvästi kyky tunnistaa elämäntilanteensa faktuaaliset, tunteelliset, absurdit ja arveluttavat piirteet, vaikka he yhä empivät ja kaikki vielä erikseen tapahtuu hömppäkomedian raameissa.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jaksot 2-3 ja 2-4 --- Jaksot 2-7 ja 2-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Apinoiden plane... Viimeinen The Beatle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova