Tuorein sisältö

The Boys 4-1: se ihmisenä uskottavampi Donald Trump

13.06.2024 klo 23.50 | Luettu: 583 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 1:
Department of Dirty Tricks


En ole montaa boikottia julistanut, mutta yhä useammin tarkistan kauden alussa, julistinko viimeksi. En? Ok. Olen pettynyt siihen, kuinka supersankareiden vastustajista kertova sarja paljastui supersankarisarjaksi, mutta yritän olla hokematta sitä. Jäljellä on kaksi kautta. Se oli pääteltävissä, ja se on jo suoraan sanottu, että Homelander on tarinan Donald Trump, joka "voi seisoa keskellä Fifth Avenueta ja ampua jonkun pään irti lämpökatseellaan menettämättä yhtään ääntä". On kai se kiehtova uhka supersankareillekin.

Billy Butcher tekee kuolemaa vedettyään liikaa väliaikaiset voimat tuovaa tärpättiä. Sarjan lopetuspäätöksen johdosta kuolevaisuuteen kehtaa uskoa. "Poikien" superpäivät lienevät ohi, joten he turvautuvat taas tiiminsä supernaisiin vakoojahomman mokattuaan. Epäpätevyys kuitenkin on homman pointti. Pääpahikset ilmaisevat tyynesti, että älkää enää jaksako, joten pitäisi löytää uusi kulma.

Homelanderin puolestaan on viimein päätettävä, millainen roisto hän on. Häntä syytetään murhasta oikeudessa. Hän suhtautuu asiaan ivallisesti kuin Trump (oikeiston tukiessa molempia), mutta hän on kyllästynyt harmaaseen arkeensa kuten valkoisten munakarvojen löytämiseen. Se on toinen superroisto, joka etenee politiikassa, mutta sitä luulisi, että Homelander yrittää valloittaa edes yhden pienen valtion kun vielä ehtii. Kiintoisasti hän värvää tiimiinsä superälykkään tummaihoisen naisen kyllästyttyään myös myötäilijöihin - toisin kuin Trump. Paha hän on yhä, ei hätää. Niin lienee se nainenkin.

Huumori ja vakavat hetket ovat lupaavassa tasapainossa taas, jos "lupaava" onkin kirosana. Varsinaiseen materiaaliin ei kuulu erityisen paljon "mahtavaa saastaa", joten panikoiva studiopomo taisi kilauttaa editoijalle, että alkuun ja Homelanderin uneen on saatava montaaseja aiemmista saavutuksista.


Keskiarvo 25 jakson jälkeen:


< Jakso 3-8 --- Jakso 4-2 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Solar Sound Festival... Suuret urheilutapaht... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova