Tuorein sisältö

Vin Diesel kaahasi Renny Harlinin yli

20.04.2009 klo 16.15 | Luettu: 5417 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Vin Dieselin tähdittämä kaahailufilmi Fast & Furious oli toistamiseen viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Yliajetuksi päätyi ainakin Renny Harlinin toimintapätkä 12 Rounds (arvostelu), joka ei noussut kymmenen katsotuimman joukkoon. Yhdysvalloissa pahasti flopannutta elokuvaa eivät täten pelastaneet edes parit Suomi-viittaukset.

Katsotuin uutuus oli Richard Curtisin ohjaama ja kirjoittama Merirosvoradio. 60-luvulle sijoittuva rock-komedia on jakanut mielipiteet jyrkästi. Lievä enemmistö suomalaiskriitikoista on antanut kylmää kättä ylipitkälle, päämäärättömälle kohellukselle, kun lievä vähemmistö taas on juhlinut sympaattista, karismaattisten koomikkojen tähdittämää hupailua.

Kymmenen katsotuimman joukkoon ylsi kiitellyn ruotsalaisohjaajan Lukas Moodyssonin Mammutti. Myös globalisaatiosta kertova ihmissuhdedraama on saanut epämääräisen vastaanoton. Monet suomalaiskriitikot ovat puhuneet kauniisti rakennetusta, mutta sisällöltään ontosta elokuvasta.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Suomessa:

1. Fast & Furious (12 788 katsojaa) - arvostelu
2. Möröt vastaan muukalaiset (11 458 katsojaa) - arvostelu
3. Slummien miljonääri (9 174 katsojaa) - arvostelu
4. Postia pappi Jaakobille (7 027 katsojaa)
5. Merirosvoradio (5 802 katsojaa) - arvostelu
6. Gran Torino (5 361 katsojaa) - arvostelu
7. Miehet jotka vihaavat naisia (4 544 katsojaa) - arvostelu
8. Marley & Me (2 197 katsojaa) - arvostelu
9. Mammutti (1 995 katsojaa)
10. Lukija (1 775 katsojaa) - arvostelu

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallica ja fanien ... Zac Efron on ihqumpi... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (7 viestiä)

reikä

20.04.2009 klo 17.15

v2-sivuston harhaanjohtavat otsikot osa 42145
lainaa
Patrik

20.04.2009 klo 18.13

Ehdin iloita hetken sentään. Onhan Renny Harlin ihan paska ohjaaja. Samaa tasoa kuin Ed Wood, ehkä huonompikin. Joku saisi kaahata sen päälle. En tajuu miksi se pysyy ohjaajana? Kaikki leffat floppaa sillä.
lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

20.04.2009 klo 18.52

Patrik kirjoitti:
Ehdin iloita hetken sentään. Onhan Renny Harlin ihan paska ohjaaja. Samaa tasoa kuin Ed Wood, ehkä huonompikin. Joku saisi kaahata sen päälle. En tajuu miksi se pysyy ohjaajana? Kaikki leffat floppaa sillä.


Tutustuhan faktoihin, ennen kuin selität. Renny on kaikin puolin pätevä ammattiohjaaja, jota vaivaa heikot käsikirjoitukset. Mies tekee parhaansa sillä mitä saa ja tuloksena on sitä mitä on. Oikeasti paskoja leffoja miehellä on vain pari, joista Driven nyt tulee päällimmäisenä mieleen ja loistavia leffoja tasapainottamassa myös pari: Die Hard 2, Prison & Cliffhanger. Muut leffat ovat sitten enemmän tai vähemmän keskiluokkaa.
Manaaja oli ihan jees, huonompaakin olisi voinut tulla. Mindhunters semipätevä, Kurkunleikkaajien saari haukkujaan selvästi parempi ja Long Kiss Goodnight kaikesta korniudestaan huolimatta pätevä. Deep Blue Sea on yksi hauskimmista ja viihdyttävimmistä b-kaartin leffoista mitä tiedän. Muita leffoja en ole nähnyt, tai en nyt tähän hätään muista.

Mikään Uwe Boll Renny ei todellakaan ole. Hän on kohtalaisen tunnettu ja arvostettu ammattilainen, jolta puuttuu vain se läpilyöntileffa. Die Hard olisi voinut olla sellainen, mutta tuottaja potki tuolin alta ja saneli melko pitkälti mitä leffassa pitää ja ei pidä olla ja Harlin jäi toista viulua soittamaan. Sai sentään suomireferenssit tunkea mukaan ja teknisesti leffa on laatuohjaus.
Cliff taasen oli lähinnä Syltyn lämmittelyä, joka nosti Syltyn taas esiin ja kelpo rooleihin ja vaihteeksi Renny jäi sivuutetuksi. Sittemmin alati heikompaan suuntaan kaartuneet työtarjoukset suistivat ns. syöksykierteeseen. Laadultaan heikohkot leffat tuottavat hänelle silti riittävän pesämunan, että henk.koht toivon Rennyn saavan sen loistokässärin, tuotantoarvot kuntoon ja itselleen kunnon näkyvyyden, jotta pääsee viimein näkemään mihin Suomen Hollywood toivo kykenee.
lainaa
rennyonhasbeen

20.04.2009 klo 21.11

Renny Harlinilla on takanaan loistava tulevaisuus ja nykyään se ei saa aikaiseksi kuin pelkkiä floppeja. Kaukana takana ovat ne ajat kun Harlinilta saattoi odottaa hyvää elokuvaa.



lainaa
Patu

20.04.2009 klo 21.22

Olen nähnyt Die Hard 1-3 ja juoni on suunilleen samalainen jokaisessa leffassa. Paitsi saksalainen pahis onkin muuttunut irakilaiseksi terroristiksi.
Manaaja oli ihan perseestä. Ja todellisuudessa kaikki voidaan myötää että hän on paska ohjaaja. Näköjään hänen uusin leffakin floppaa, koska ulkomaalaisia ei kiinosta Mannerheim. Suomessa on taas niin vähän populaa, että kaikkien pitäisi käydä kaksi kertaa katsomassa.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

21.04.2009 klo 00.01

Fast And Furious oli perseestä kyllä....Tokio Drift oli huomattavasti parempi.
lainaa
HelG

Rekisteröitynyt 10.01.2009

22.04.2009 klo 11.58

Eiköhän tän 12 Roundsin heikkoudet ole paska kässäri ja John Cena, ei niinkään Harlinin ohjaustaidot.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova