Tuorein sisältö

Videohaastattelu: 1918 tekee Suomen sisällissodasta monimuotoisen strategiapelin

Jukka O. Kauppinen

27.02.2018 klo 14.30 | Luettu: 4762 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Punaisia, valkoisia ja palikoita.

Suomen sisällissodasta on kulunut tänä vuonna 100 vuotta ja aika on hiljalleen kypsynyt sen käsittelyyn myös hieman viihteellisemmässä muodossa. Tamperelaisen kahdeksan hengen tiimin työstämä 1918-lautapeli kuvaa sodan tapahtumia taistelukenttien kautta. Kalle Matsinen on peliprojektin vetäjä ja pääsuunnittelija, ja istahdimme pelilaudan ääreen keskustelemaan sodasta ja sen kuvaamisesta pelillisin keinoin.

Sisällissotahan oli ja on monitahoinen tapahtumaketju, jossa riitti tapahtumia niin taistelukentillä kuin niiden ulkopuolella. Molempien osapuolten harjoittama väkivalta ja suoranainen terrori löivät pysyvän leimansa historiaan, ja sodan eri vaiheiden käänteet muuttavat tapahtumien kulkua mittavasti. Osapuolten tavoitteet muuttuivat tapahtumien edetessä, ja kaikki tämä on ollut mittava haaste myös pelisuunnittelijoille. Mitä kuvataan pelissä ja miten?

Kalle Matsinen kertoo tunnin mittaisessa istunnossa kattavasti pelin taustoista, suunnittelusta ja käytännön pelaamisesta.

Peli on videon/jutun julkaisuhetkellä Mesenaatti-joukkorahoituspalvelussa, jossa sen voi kätevästi ennakkotilata.

1918-kuvaus:
1918 on kahden pelaajan strategiapeli Suomen sisällissodasta, jossa pelaajat johtavat punaiset ja valkoiset liittolaisineen kolmen skenaarion ja koko sodan kattavan kampanjan läpi.
Tyyliltään peli on blokkisotapeli, jossa ratkaisevaa osaa näyttelee epävarmuus vastapuolen yksiköistä ja joukkojen muuttuminen pelin aikana. Lisäksi 1918-lautapelissä on otettu huomioon sodan strategiset ulottuvuudet, aina huoltoa ja logistiikkaa myöten.

Checkpoint TV esittää: 1918

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Kuvaus ja leikkaus: Jukka O. Kauppinen, Maria Vuorma
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, XWD, Kraku

Lisää Kuis hurisee -videoita
Tsekkaa myös pikakokeilu Suomi 1918 -korttipelistä

1918

Lautapeli kahdelle pelaajalle
https://twitter.com/sisallissotaV2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Ni No Kuni II - seik... Total War: Warhammer... >

Keskustelut (1 viestiä)

hall0n

Rekisteröitynyt 16.08.2011

27.02.2018 klo 16.57 1 tykkää tästä

Juhlavuosi on kirvoittanut muitakin pelejä samalla teemalla, Kickstarterissa Antti Lehmusjärven 1919: Veli veljeä vastaan. Päivä vielä aikaa jäljellä ja tavoitteeseen on jo päästy. https://www.kickstarter.com/projects/llg-ludibooster/1918-

Keväällä ilmestyy Hannu Uusitalon Helsinki 1918 – German intervention to the Finnish Civil War. http://upgames.fi/home/helsinki-1918/

Suomi 1918 -korttipelistä on tulossa uusi painos ja voipa ekaa painostakin löytää jostain päin Tamperetta. http://www.suomi1918.fi/
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova