Tuorein sisältö

Nintendo DSi XL

Manu Pärssinen

26.03.2010 klo 10.00 | Luettu: 6710 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kaksoisruudun isompi pikkuveli

Nintendo DS on käynyt läpi jo monta mallivariaatiota ('phat', DS Lite, DSi), joista uusin on DSi XL ja seuraava, joka saattaa myös hylätä DS-kirjainyhdistelmän ja aloittaa uuden konesarjan, koodinimeltään 3DS. V2.fi kävi testaamassa Suomen Nintendon tiloissa yhtä kevään isoimmista Wii-peleistä, Monster Hunter Tri:tä ja nappasi samalla mukaansa kokeiltavaksi tämän viimeisimmäksi julkaistun DS-mallin. Japanin Nintendo perusteli ensin sen huomattavasti aikaisempaa suurempaa kokoa vanhemmalla kohderyhmällään, mutta muita argumentteja ovat olleet yhteisöllinen pelaaminen (ruutua on helpompi katsella myös pelaajan vieressä istuen) sekä yleisesti helpompi käytettävyys.

Jo laatikon koko antaa viitteitä siihen, minkä kokoista konsolia tässä ollaan avaamassa.


Sisältä löytyy paksu ohjekirja, laturi, uusi mustekynän kokoinen styluskynä sekä itse konsoli.


Kolme sukupolvea.


DSi XL:ssä on DSi-perussoftien (kamera-, ääni- jne.) valmiiksi asennettuna Brain Training Art Edition, sanakirjaohjelma sekä webbiselain.


Paras mitta DSiXL:n koolle - kaksi PSP:tä ja vähän päälle.


Isompi näyttö helpottaa mm. nettiselaamista huomattavasti.


Mikäli ei kantele DS-konsoliaan takataskussa, tai rillit ovat jääneet uusimatta kuusi vuotta sitten, on DSi XL varmasti paras Nintendon käsikonsolivaihtoehto. Isommat ruudut ja isompi styluskynä helpottavat pelaamista ja lisäävät pelinautintoa huomattavasti ja näytöt ovat erinomaiset laadultaan. Painoa laitteella on käsivaralla tunnustellen suunnilleen saman verran kuin PSP:llä, joten siitäkään ei liikuteltavuus ole kiinni. Isovanhempien tai vanhempien vanhempien pelikoneeksi DSi XL käy myös mainiosti ja isokokoisuudesta on hyötyä myös ihan pienempien pelatessa, kunhan konetta pitää silloin sylissä tai pöydällä.

Ja palatakseni aiheeseen, mikä oli torstai-aamuisen vierailuni syynä, tässä Monster Hunter Tri:n traileri. Lisää pelistä ensi kuun lopulla.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Dinosaurus videoludo... Listasunnuntai #29... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (9 viestiä)

matti

26.03.2010 klo 12.50

ei se ny nii ihmeellinen ollu... nintendo vajoaa rahastukseen
lainaa
mesta_paikka

26.03.2010 klo 14.20

"Isovanhempien tai vanhempien vanhempien"

Tässä on varmaan joku vitsi, jota en ymmärtänyt.
lainaa
pore

26.03.2010 klo 17.17

mesta_paikka kirjoitti:
"Isovanhempien tai vanhempien vanhempien"

Tässä on varmaan joku vitsi, jota en ymmärtänyt.

Ehkä käännettynä englanniksi tajuat paremmin. "Older parents"
Spurdöö späardööäöäd is long XD
lainaa
Maade

27.03.2010 klo 08.26

Kyllä tuo Monster Hunter ostoon menee. Kuulemma loistavaa viihdettä ja tekemistä riittää :)
lainaa
idiootti

27.03.2010 klo 14.37

"ei se ny nii ihmeellinen ollu... nintendo vajoaa rahastukseen"

Mihi rahastukseen? Ei tota kukaan pakota ostamaan eikä ne oo vetäny DSi:tä pois markkinoilta. Tos on vaa kuluttajille tarjottu vaihtoehtoja, ei muuta. Ite ainaki ostaisin ton jos jonkuu... Sony se rahastukseen vajoaa PSPgo:n kanssa..
lainaa
munagoggeli

27.03.2010 klo 17.46

"Sony se rahastukseen vajoaa PSPgo:n kanssa.."

joo ehkä vajoaa mut ei yhtä pahaan ku nintendo. nintendo tekee kokoajan konsoleille uusia versioita. en puolusta sonyy ku olen nykyään enemmän microsoft äijiä mut nintendon rahastus alkanu menee yli. fakta.
lainaa
moab

28.03.2010 klo 00.40

munagoggeli kirjoitti:
"Sony se rahastukseen vajoaa PSPgo:n kanssa.."

joo ehkä vajoaa mut ei yhtä pahaan ku nintendo. nintendo tekee kokoajan konsoleille uusia versioita. en puolusta sonyy ku olen nykyään enemmän microsoft äijiä mut nintendon rahastus alkanu menee yli. fakta.


Faktat sulla on perseessä, ärsyynnyn suuresti kun jotkut jonnet väittävät mielipiteitään faktoiksi.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

28.03.2010 klo 14.37

En ymmärrä mitä rahastusta on jos tulee koneesta uusia versioita? Vanhat pelit kuitenkin toimivat entiseen malliin joten eiköhän se ole joka tytön ja pojan oma päätös ostaako parannellu mallin vai ei. Rahastusta kaikki on tässä maailmassa, kännykät kehittyy, autot kehittyy, tietokoneet kehittyy. Rahastusta kaikki!!!
lainaa
se-bastian

Rekisteröitynyt 12.12.2010

27.01.2011 klo 16.14

saattaa olla ettei siit tuu mitää kauhesti istä poikeavaa konetta ja ehkä tulee viel joku kone joka on i xl ki parempi vaik sanon kyllä etten niin tykkää sonysta vaikka onkin hyvät kraviikat
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova