Tuorein sisältö

Listasunnuntai #152

Mikko Heinonen

02.09.2012 klo 18.47 | Luettu: 15861 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Melkein GTA:t
Jaksan innostua enää muutamasta pelisarjasta niin, että viitsisin katsella trailereita oikein tosissani ja pohdiskella verkkoon julkaistuja ennakkomateriaaleja. Grand Theft Auto on kuitenkin eräs sellainen. Pelisarjan parissa olen kokenut varsin vähän pettymyksiä, joten tuleva vitososa on aivan takuulla ostoslistalla ennen yhdenkään arvostelun lukemista - ja yritänpä raivata kalenteriini tilaa sen varalta, että arvostelukappale maahantuojalta pläjähtäisi ennen julkaisua. Vink vink.

Totuus on kuitenkin se, että julkaisuun on parhaassakin tapauksessa aikaa vielä kuukausitolkulla, joten koska GTA:t on lypsetty moneen kertaan, vastaavanlaista toimintaa on etsittävä muualta. Arvosteluun tuli eräs tarjokas, Sleeping Dogs, josta aikataulujen salliessa saatte lukea ensi viikon alussa. Listalla vanhempia kenties vaivan arvoisia tapauksia, lisää otetaan vastaan kommenteissa. Järjestys ei ole merkitsevä, kunhan vain tulivat mieleen näin.

The GodfatherElectronic Arts teki oman auto- ja pyssyrymistelynsä tukeutumalla kuuluisaan lisenssiin, mutta lopputulos ei ollut hassumpi. Etenkin tunnelman ja musiikin puolesta peli oli onnistunut, vaikka kauppojen takahuoneet olivatkin kumman samanlaisia. Pelin julkaisu sijoittui PS2-sukupolven auringonlaskun aikoihin, joten PS3/X360:lle ilmestyi vielä spesiaali "The Don's Edition", jonka taisin noukkia noin kympillä alelaarista jo vuosia sitten. Jos törmäät tähän pikkusummalla, huonomminkin rahansa voi käyttää.

True CrimeArvostelussa olevan Sleeping Dogsin tarina alkoi Luxofluxin kehittämästä salakyttäpelistä True Crime: Streets of L.A., jossa tutkittiin rikoksia sulautumalla osaksi Losin rikollismaailmaa... eli käytännössä tehtiin rikoksia, mutta hyvällä omallatunnolla. Muistelen että pidin liki 10 vuotta sitten arvostelemastani pelistä puutteineenkin sen verran, että olen harkinnut sen aloittamista uudelleen - harmi, että sekä PS2 että Xbox 1 on jo tullut nostettua varastoon. Sarjaan ilmestyi myös New York -jatko-osa, jota en ole kokeillut.

The SaboteurHitler toimii aina. Pandemic-studion viimeiseksi peliksi jäänyt The Saboteur ei ollut lainkaan hassumpi ajatusleikki siitä, mitä tapahtuisi jos sirkusakrobaatin taidoilla varustettu kilpa-ajomestari värväytyisi Ranskan vastarintaliikkeeseen. Kun hylkäsi ajatuksen realismista, Sabo tarjosi ainakin riittävästi puuhaa (mm. tuhansia natsipesäkkeitä), hienon värijipon jossa vapautettu alue muuttui mustavalkoisesta värilliseksi, ja ehkä maailmankaikkeuden ensimmäiset DLC-tissit.

MafiaOsa pelaajista arvostaa Mafiaa jopa useimpia GTA-pelejä korkeammalle, ja heillä on toki siihen täysi oikeus. Selvästi Rockstarin peliä juonivetoisempi kokemus tarjoaa laadukasta ajelua 20-30-lukujen ajoneuvokalustolla, poliisit jotka jopa tekevät työtään ja ison pelimaailman, jota kuitenkin jouduttiin konsoliversioissa karsimaan. Kakkososastakin pidettiin, joskin vähemmän.

The GetawaySonyn PlayStation 2 -hypen kulmakiviä olivat The Getaway -pelin ruutukuvat, jotka esittelivät tuolloisella mittapuulla miltei fotorealistisia otoksia Lontoosta. Lopullinenkin peli oli kyllä varsin komean näköinen - vaikkei alkuperäisten "bullshotien" tasolle päästykään - muttei valitettavasti sisältänyt kovinkaan paljon pelattavaa, ja siitäkin liian iso osa oli ärsyttävää hiiviskelyä sisätiloissa.

Saints RowJos et voi voittaa, lyö läskiksi. Saints Row 1:n gangstameininki sai kakkososan saapuessa kylkeensä erittäin vahvasti poskessa pidettävän kielen, ja kolmososassa sitten juostaankin jo ympäriinsä heilutellen jättimäisiä tekopeniksiä. Kakkosta pidetään yleisesti pelillisesti parhaana, mutta kaikilla osilla on ystävänsä.

CrackdownSuuri osa pelaajista osti "Crack-pelin" päästäkseen pelaamaan Halo 3:n betaa. Jotkin heistä huomasivat kuitenkin jääneensä oudolla tavalla koukkuun Realtime Worldsin peliin. Microsoft teetti jatko-osan muilla, mutta Crackdownin kehittäjät panostivatkin "Massively Multiplayer GTA:han" eli APB: All Points Bulletiniin. Valitettavasti monen vuoden panostus ei tuonut toivottua tulosta, peli floppasi sekä arvosteluissa että kaupallisesti ja RTW haettiin konkurssiin. APB kuitenkin jatkaa APB: Reloaded -nimellä lukuisien muiden ilmaismorppien valtameressä.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Ennakossa F1 2012 ja... >

Keskustelut (17 viestiä)

Sparrow

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.09.2012 klo 19.31 3 tykkää tästä

Scarface oli tunnelmaltaan aikasta hyvä. Erityisesti Tony Montana oli mallinnettu loistavasti.
lainaa
hurrinmurrin

02.09.2012 klo 19.46

Ja jostain kumman syystä Crackdown 2 floppasi kanssa vaikka nähdäkseni ja lyhyen testisession perusteella se on kategoriaa "enemmän ja paremmin kuin edellinen peli"?
lainaa
mogvisti

Rekisteröitynyt 12.04.2007

02.09.2012 klo 19.57 1 tykkää tästä

Itsehän hommasin The Saboteurista platina-trophyn. Olihan tuossa tekemistä! :D
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

02.09.2012 klo 21.06

Saboteur oli vitun hyvä, vaikka tehtävät toistovat itseään
lainaa
veepee

02.09.2012 klo 21.09 6 tykkää tästä

Just Cause 2, Mercenaries 2??!?!
lainaa
orangutangi

02.09.2012 klo 21.14 1 tykkää tästä

Yksikään näistä ei ole lähelläkään kuningasta.

GTA FTW :)
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.09.2012 klo 21.24 1 tykkää tästä

veepee kirjoitti:
Just Cause 2, Mercenaries 2??!?!


Just Cause 2 on liki pelkkää exploittailua, se itse peli siinä on todella hutera mielestäni. Mercenaries 2 on ok, mutta saman studion Sabotööri onkin listalla.
lainaa
sapmdapomd

02.09.2012 klo 21.47

Saboteuria en pelannut mutta kaikki nuo muut olivat mahtavia.

Puuttuhan listalta esim Prototype ja Spidermanit tavallaan. Yhtä vähän tekemistä GTAn kanssa kuin Just Causella. Driver (3&PL) puuttuvat myös ja itse pidin.

Crackdown 2 oli täyttä paskaa. Ykkösessä pidin siviilien reaktioista, niillä leikkimisestä ja siitä mitä ne toivat tunnelmaan. Kakkosen zombit alkoivat vituttamaan jo demon aikana.
lainaa
xXseksi-seppo98Xx

03.09.2012 klo 02.45 2 tykkää tästä

Saints rowit etenkin 2 ansaitsee kyllä kunniamaininnan helvetin hauskana pelinä, juoni on mitä on mutta itse pelattavuus ja pelimaailma on hauskaa ellei sitten ole keppi perseessä realismin nimeen vannova tylsä ihmisraakile joka vihaa hauskanpitoa.
Godfather se ensimmäinen peli oli myös täyttä rautaa, hienoa että siinä jopa uskallettiin rakentaa päähahmolle tarinaa romanssin puolellakin vähän, hiukan harmittaa että tuota en ainakaan muutamia kuukausia saanut windows 7:llä toimimaan mitenkään enää.
Toivottavasti tuleva gta V ottaa oppia muista pelisarjan osista kuin tylsyyden huipentuma nelosesta, ainoa gtalike peli jonka ostaminen on aiheuttanut katumusta.
lainaa
min5sevaan

Rekisteröitynyt 22.03.2012

03.09.2012 klo 09.21 1 tykkää tästä

Mafia 1 on paras!
lainaa
ALTHiR

Rekisteröitynyt 26.10.2010

03.09.2012 klo 12.51

"Sutenööriin" en ole koskenut, koska kotelossa EA. Muut listan pelit ihan hyviä. :D
lainaa
peliukkeli

03.09.2012 klo 15.27

Total overdose oli kans aikanaa ihan kiva.
lainaa
Alajarvi84

Rekisteröitynyt 09.11.2011

03.09.2012 klo 16.51

Saints Row 1+2+3 ovat ehdottomasti omat suosikkini. SR3 ei ollut ihan yhtä vapaamielinen kuin 2, mutta silti pidän itse sitä huomattavasti parempana kuin GTA IV. Jos nyt ihan ajan kanssa miettii niin oikeastaan ainoa GTA minkä jaksoin pelata läpi oli San Andreas. En ihmettele siis että GTA V tähtää San Andreaksen jalanjälkiin. Noh, on se SR4 tulossa myös toivottavasti 2013
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

03.09.2012 klo 21.05

Mikko kirjoitti:
veepee kirjoitti:
Just Cause 2, Mercenaries 2??!?!


Just Cause 2 on liki pelkkää exploittailua, se itse peli siinä on todella hutera mielestäni. Mercenaries 2 on ok, mutta saman studion Sabotööri onkin listalla.

Minä taas tykkään Just Cause 2:sta. Tarinapuoli on keskitasoa, mutta monipuolista maailmaa on mukava tutkia ja tehtävätkin on mukavan monipuolisia. Minusta Just Cause 2 on ehkäpä parhaiten vapaata mailmaa hyödyntävä peli, mitä markkinoilta löytyy. Tosin en luokittelisi peliä melkein GTA:ksi, koska nelipyöräisillä ajo on hyvin pienessä roolissa.
lainaa
sandboxActionia

04.09.2012 klo 17.04 1 tykkää tästä

Saints Row -osat ovat kaikki olleet hyviä, viihdyttäviä ja ennen kaikkea hintansa arvoisia, sekä riittävän omaperäisiä erottuakseen GTA-sarjasta.

GTA-sarja on kuitenkin se aito asia, johon kaikkia muita verrataan. Eikä syyttä. Esim. GTA4:ssä heikkouksia on hyvin vähän ja suuri osa niistäkin on itkusilmäisten trendivalittajien väkisin keksimiä.

Odotukset GTA5:n suhteen ovat erittäin korkealla.

lainaa
Flits

05.09.2012 klo 18.08

Red Faction: Guerrilla. Kannattaa kokeilla ei ole niin pitkä ja saa suht halvalla usein steamistakin.
lainaa
aaargh

05.09.2012 klo 22.44

menee osa ihan naurettavuuksien puolelle kuten tuo Guerilla. Ei avoin maailma enää nykyään tarkoita melkein GTAta.

Aika hauska muistella kyllä miten "pelijournalistit" kutsuivat Spiderman 2sta Grand Theft Spidermaniksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova