Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Logitech G533

Manu Pärssinen

28.02.2017 klo 13.33 | Luettu: 7547 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Komeaa tilaääntä kaapelitta
Logitechin tuoreet G533 -kuulokemikrofonit ovat lähiaikoina jo toiset kuulokkeet, jotka ovat sopineet todella mukavasti päähäni ja korvieni ympärille. Roccatin Crossien tapaan ne ovat hyvin ääntä eristävät, korvilla miellyttävät ja painostaan huolimatta päässä kevyet, mutta Crosseihin verrattuna tukevammat ja laadukkaamman oloiset - hintaakin on toki sata euroa enemmän. Ulkonäöltään G533:t ovat kunnioitettavan tyylikkään pelkistetyt, vaikka kohderyhmänä onkin värivaloja ja älytsin kuuleja kuvioita ahmiva pelikansa.


Vasemmasta luurista löytyy virtakytkin (lepotila kytkeytyy automaattisesti, mikäli ääntä ei hetkeen kuulu) sekä mukavasti peukalon levyinen äänenvoimakkuuden säädin. Mikrofoni aktivoituu, kun sen taittaa yläasennosta posken sivulle. Suun eteen saa vielä taivutettua mikrofoniosion erikseen kohdilleen ja sen päästä löytyy pienikokoinen pop-suodatin, joka vähentää s-äänien sihinää sekä p-äänien poksahtelua. Äänenvoimakkuusrullan yläpuolelta löytyy myös helposti peukalolla löytyvä mikrofonin mykistys, jolle voi ohjelmistolla määrittää muitakin toimintoja.

G533:t myös ratkaisivat myös pienen first-world-ongelman, joka minulla on ollut; nimittäin kun nykyään monissa kuulokkeissa kuulokepiuha on irroitettava, en ole vain löytänyt omaan ympäristööni täydellisen pituista ja laadukkaan tuntuista kaapelia, joka ei kauheasti kahisisi. Langattomuus! Ah, tuo näkymättömien aaltojen lahja ihmiskunnalle. Logitechit luottavat sinihampaan sijaan omaan yhteyspalikkaansa, eikä se oman kotini alueella pätkinyt kuin kauimmaisessa keittiön nurkassa (15 metriä on luvattu ulottuvuus). USB-palikka kuitenkin sitoo kuulokkeet aina tietokoneeseen, eikä niissä piuhanreikää ole, joten mobiilivehkeiden kanssa käyttö ei onnistu.

Musiikin kuuntelussa Logitech G533:t ovat ihan miellyttävät - eivät superhuippua, vaan eivät ärsytäkään ja ohjelmiston taajuuskorjaimella ulosantia saa vielä väritettyä haluamaansa suuntaan. Musiikki ei ole kuitenkaan G533:ien elämän tarkoitus, vaan ne ovat 7.1 -surroundkuulokkeet. Tilaäänikuulokkeita olen vuosien varrella testaillut useimpia ja vaikka niissä yleensä äänet ovatkin mukavasti hämänneet aivoja, Logitechit yllättivät. Asennettavasta Gaming Softwaresta kun nappaa tilan päälle ja klikkaa “Koe tilaääni” -painiketta, kokee jotain sellaista, etten ole monesti kuulokkeista kuullut. Pienen tilahavainnoinnin jälkeen testi etenee elokuvamaiseen pläjäykseen, jossa bassot menevät paikoitellen aivan uskomattoman alas - mielestäni täysin elokuvateatterielämyksen tasolle. Elämys piti heti testityttää myös muilla perheenjäsenillä ja yhtä ymmyrkäisiä suita esiintyi heilläkin. Sama efekti siirtyi myös pelimaailmaan ja 7.1 -toteutus on yksi parhaita kuulemiani.

Langattomuus tuo mukanaan toki lataamisen. Se tapahtuu mini-USB-piuhalla, joka valmiiksi jo roikkui tietokoneessani, joten lisäsäätöä ei sen suhteen vaadittu. Kuulokkeet alkavat piippailla, kun latauksen aika lähenee ja ohjelmiston kautta näkee myös tarkan latauksen määrän, virrankulutuksen ja maksimikäyttöajan. Itse jouduin lataamaan G533:t noin kerran viikossa, joten luvattu akkukesto, 15-16 tuntia, piti aika tarkkaan paikkansa.

Muutama pieni nokankoputtaminen tästäkin setistä kuitenkin löytyy: kun ääntä ei luureihin tule, on pohjakohina melkoisen kova. Laiteohjelmiston päivityksessä oli myös pientä häikkää (virheilmoitus kuulokkeiden kytkemisestä, vaikka ne oli jo kytketty), mutta lopulta sekin onnistui. Kokonaisuutena G533:t vakuuttivat minut, vaikka 170 euron hinta vähän hätkäyttikin. Netin selailun perusteella luurit sijoittuvat sillä hintalapulla 7.1-kuulokemikrofonien ylempään keskikastiin, ja uskoisin, että ne kestävät vertailua kalliimpienkin kanssa.Hintaluokka: 170 euroa
Lisätietoa: Logitech

V2.fi | Manu Pärssinen
< Oscar-gaalaa 2017 od... Voita Trolls-elokuva... >

Keskustelut (1 viestiä)

asdfaaaa

07.03.2017 klo 00.16 1 tykkää tästä

Lieköhän halvemmalla pääsee jos lataa Razer Surround-softan ja käyttää mitä tahansa jo hankittuja kuulokkeita? Toimintaidea kuitenkin ihan sama kun eihän noissa kuulokkeissa sinänsä ole mitään muuta kuin kummallekin korvalle yksi kaiutinelementti ja magia tapahtuu vaan softassa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova