Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Skullcandy Push

Manu Pärssinen

23.02.2019 klo 18.25 | Luettu: 6553 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kuulokkeet korvakäytäviin, kaapelisotku unholaan
Vaikka langattomia bluetooth-kuulokkeita on ollut hands-free-käytössä kiireisillä liikemiehillä jo parikymmentä vuotta, tuntuu, että vasta aivan viime aikoina buumi on lähtenyt lentoon ja eri kuulokevalmistajat ovat tuoneet markkinoille halvempia vaihtoehtoja Applen Airpodeille. Niin myös Skullcandy, joka on viime vuodet tehnyt muutenkin ryhtiliikettä mallistossaan.


Skullcandy Pushit ovat monen muun vastaavan bluetooth-napin tapaan vähän isonkin oloiset möhkylät, joita asiasta tietämättömät voisivat erehtyä luulemaan vaikkapa moderneiksi kuulolaitteiksi. Väritykseltään ne ovat tummaa metallinhohtoista turkoosia ja sama väritys on myös mukana tulevassa lataustelakassa. Skullcandyn kallologo hädin tuskin erottuu mustana napeista tai syvennyksenä telakasta. Olen nähnyt huomattavasti tökerömmänkin näköisiä bluetooth-nappeja, designiltaan nämä ovat miellyttävämmästä päästä - kehtaan siis käyttää kadulla ja liikennevälineissä, minua ei niiden kokokaan häirinnyt. Pushien varsinainen tekniikkaosa jää hieman ulos korvasta, joten se ei paina korvalehteä.

Mukana tuli myös pieni käyttöönotto- ja parittamisohjeistus, mutta päätin ottaa härkää sarvista ja katsoa, onnistuisiko touhu näin ensimmäistä kertaa bt-nappeja kokeilevalta ilman mitään ohjetta - ja kyllähän se onnistui. Muutamassa hetkessä Pushit olivat yhdistyneet kännykkääni ja Spotifyn säveliä alkoi virrata korviini. Käyttöönotto on siis mukavan intuitiivisen suoraviivaista ja toimivaa.


Sen sijaan manuaali piti kaivaa esiin, kun halusin säätää Pushien äänenvoimakkuutta. Pari kertaa tuli hipelöityä nappien reunoja siinä toivossa, että jossain olisi rullattava volyymisäädin, mutta kaikki Pushien toiminnot tapahtuvatkin nappien ulkopinnat lähes kokonaan täyttävillä painikkeilla (1/kuuloke). Ja näin se käy: parittaminen - paina 7 sekuntia vasenta nappia, virta pois - paina 5 sekuntia vasenta nappia, lisää ääntä - paina oikeaa nappia kahdesti, vähemmän ääntä - paina vasenta nappia kahdesti, play tai pause (tai puheluun vastaaminen/lopettaminen) - jompaa kumpaa nappia kerran, seuraava raita - oikeaa nappia 3 sekuntia, edellinen raita - vasenta nappia 3 sekuntia, aktivoi ääniassistentti (esim Siri) - vasenta tai oikeaa nappia kolmesti… Siitä voi olla kahta mieltä, onko tämä nyt yksinkertaista vai monimutkaista, mutta ainakin on teoriassa mahdollista sammuttaa kuulokkeet vahingossa kun koittaa vain päästä kappaleen alkuun. Hieman totuttelua käyttöliittymä vaati.

Pushien mukana tulee kolmet erikokoiset kumitulppapäät, joten kaikille pitäisi löytyä sopivat. Pientä taustakohinaa kuulokkeissa esiintyy, varsinkin jos niitä ei aseta korville tarpeeksi tiiviisti - ja siltikin jonkin verran. Kuuntelin pusheilla perustestibiisivalikoimaani ja lukuun ottamatta erityisen vahvasti jytisevää bassopuolta, ne yleisesti ottaen kuulostivat ihan riittävän hyviltä, ehkä inasen tunkkaisilta ja stereokuvaltaan kapeilta. Pitkät sessiot elektronisen mäiskeen parissa alkoivat kyllä jopa puuduttaa, kun bassojytke moikui pään sisällä paikallisen klubin teknoillan PA-laitteiston hengessä. Jos taas pitää äänenvoimakkuuden liian pienellä, alkaa läpi kuulua oma hengitys ja nieleskely.


Käytin Pusheja myös käydessäni läpi Naoki Yoshidan haastattelunauhoitusta (artikkeli täällä) ja siihen tarkoitukseen ne sopivat hyvin - puheäänet erottuivat selkeästi. Kahden tunnin istunto napit korvakäytävissä alkoi jo tosin hieman tuntua kuuloelimissä. Lyhemmissä istunnoissa, esimerkiksi töihin ajellessa ne eivät kuitenkaan ehdi vielä tuntumaan korvissa painavilta. Ne eivät myöskään tipahda helposti korvista ulos, eli sopivat myös hölkkäpolulle.

Pushien lataustelakka yhdistetään laturiin (tai tietokoneeseen) USB-C-piuhalla ja niiden käyttöaika oli latauksen jälkeen aika tarkkaan yhden työpäivän kuuntelun verran - eli arvioisin sen kuusi tuntia, joka mainostekstissäkin luvataan. Lataustelakka toimii myös varavirtalähteenä, jolla niihin voi ladata kuusi tuntia lisää kuunteluaikaa. Kantomatkaltaan ne toimivat hyvin muutaman seinänkin takaa, eli musiikki ei katkennut jääkaappikäynnillä, vaikka kännykkä lojuikin toimiston pöydällä.

Koska en ole langattomia nappeja ennen käyttänyt, yllätyin vähän myös Skullcandyn tarjoaman takuun laajuudesta. Nappien perustakuu on 2 vuotta ja jos onnistuu hukkaamaan toisen napin tai vaikka latauskotelon, voi uuden ostaa alennettuun hintaan - tätä kutsutaan nimellä “Fearless Use Promise”. Sitä tietoa en löytänyt, mikä tuo alennushinta sitten on, mutta kun koko paketti maksaa 130 euroa, niin siitä voi ehkä päätellä jotain.

Verkkokauppojen selailun perusteella Pushit sijoittuvat hinnallaan täysin langattomien nappikuulokkeiden ruuhkaisimpaan kategoriaan, joten alla oleva tähtimäärä suhtautuu siihen - halvempia vaihtoehtoja on olemassa, mutta niin on paljon kalliimpiakin. Jenkkihinnalla (99 dollaria) tähtimäärä olisi pyöristynyt neljäksi.Hintaluokka: 130 euroa (USA:n Skullcandy-kaupassa 99 dollaria!)
Lisätietoa: Skullcandy

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Netge... Nukun ohi suvakkien ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

RamiSelin

Rekisteröitynyt 19.04.2008

01.03.2019 klo 05.37

https://www.skullcandy.com/shop/earbuds/bluetooth-earbuds/
Onko hinta noussut, kun tuolla kuulokkeiden kerrotaan kustantavan $129.99?

Jenkkihinnoista kannattaa aina muistaa se, että ne ilmoitetaan ilman veroja. Suomeen tilatessa tulee yleensä aika korkeat toimituskulut, tulli perii 0,5 % ja arvonlisäveroa pitää maksaa 24 %.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.03.2019 klo 15.40

RamiSelin kirjoitti:
https://www.skullcandy.com/shop/earbuds/bluetooth-earbuds/
Onko hinta noussut, kun tuolla kuulokkeiden kerrotaan kustantavan $129.99?

Jenkkihinnoista kannattaa aina muistaa se, että ne ilmoitetaan ilman veroja. Suomeen tilatessa tulee yleensä aika korkeat toimituskulut, tulli perii 0,5 % ja arvonlisäveroa pitää maksaa 24 %.


Taisi olla joku hetkellinen kampanja, tuolla sivulla oli nimenomaan niin että siinä näkyi 129.99 yliviivattuna ja sitten oli pistetty 99.99. (Juu, oli kampanja - https://www.cnet.com/news/skullcandys-new-airpods-alternat)
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova