Tuorein sisältö

Tammerfest 2017: Apulanta, CMX ja Jenni Vartiainen festarikuvissa

Jukka O. Kauppinen

21.07.2017 klo 13.10 | Luettu: 3544 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Raskaampaa rokkia, kevyempää poppia - ja tietenkin liekkejä.
Pitkin Tamperetta räiskyvä Tammerfest-kaupunkifestivaali leikittelee niin kepeillä biiteillä kuin raskaalla raudalla. Muun muassa CMX, Apulanta ja Jenni Vartiainen tarjoilivat festarin torstaina maukkaita musiikillisia antimia.

Apulanta


Suomalaisten festarilavojen vakiokiertäjä Apulanta on kehittynyt neljännesvuosisataisella taipaleellaan punkisaammasta punkista puhtaampaan rokkiin, ja noussut vahvasti suomalaisten musafanien sydämiin. Tänään bändin keikoilla nähdäänkin jo useamman sukupolven kokoisia faniperheitä. Vaikka Tammerfestin yleisöä vähän piiskattiinkin sateella ennen keikkaa, niin kyllä näillä pyroilla, tiukalla hittiputkella ja sympaattisella sanailulla saatiin kansa taas lämpimäksi.Jenni Vartiainen


Jenni Vartiaisen uraa voisi kutsua jopa yllättäväksi. Popstars-formaattiyhtye Gimmelistä soolouralle ponkaissut Vartiainen on noussut hissukseen yhdeksi Suomen menestyneimmistä artisteista, jonka radiohittien lista on rutkasti pidempi kuin studioalbumien määrä antaisi ymmärtää. Vartiaisella riittääkin hyvin sanoitettuja ja sävellettyjä kappaleita, jotka nousevat livenä reilusti pliisuiksi sovitettuja levytyksiä rankemmiksi. Kannattaa tsekata vaikka ei etukäteen kiinnostaisikaan, jos vain osut samoille festareille.CMX


Suomalaisen taiderockin dinosaurus CMX on takonut musiikkia jo 1980-luvun puolivälistä saakka, joten A.W. Yrjänällä lienee livekeikoilla edessään sama ongelma, jolle myös Ismo Alanko taannoin naureskeli. Kun keikalle ehditään soittaa ehkä prosentti bändin kappaleista, niin mitäs sitä settiin oikein mahduttaisi?
Jospa vaikka aloitettaisiin hiteillä, sitten väliin vähän taiteellisempaa ja loppuun taas tiukempia tahteja.
Näillä eväillä saatiin myös Pakkahuoneellinen kansaa hyvin tyytyväiseen olotilaan:Tammerfest 2017 jatkuu lauantaihin 22.7. saakka. Lavoille ja klubeille on luvassa muun muassa Dingo, Richard Ashcroft, Cat Cat, Pandora, Mokoma, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.
Lisätietoja: http://tammerfest.fi/ohjelma
Lisää Tammerfest 2017 –uutisia ja festarikuvasettejä.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Haastattelussa Hugh ... Tammerfest 2017: rok... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova