Tuorein sisältö

Batwoman: paskan sarjan loppulyttäys

Jari Tapani Peltonen

25.04.2020 klo 23.10 | Luettu: 7644 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Guanoa, sanoi lepakkomies.
Batwomania näyttelee Orange is the New Blackista tuttu Ruby Rose, joka olisi nasta kohdata naisvankilan vessassa. Arrowversen muista sarjoista en ole innostunut, mutta tahdoin pitää homoseksuaalisesta supersankarista, jonka nimi on lepakko. Aioin sotia heitä vastaan, jotka urputtivat etukäteen, mutta juntit olivat vahingossa oikeassa.

Viimekädessä tahdoin jatkaa, koska pelkkien fanien arvostelut vääristävät kulttuuria, mutta en aio sanoa "sankari päästi roiston karkuun" 170 kertaa (Arrow'n kesto). Batwomanissa 90-luvun juosten pissitty kerronta kohtaa vääristymän moderneista jatkuvista juonista: psykosisko pakenee aina. Hänen näyttelijänsä Rachel Skarsten on kyvyttömin akka, jonka tältä vuosituhannelta muistan.

Katsoin vielä vähän:


Jakso 13. Seitsemän minuuttia sarjan ensimmäisen vampyyriviittauksen jälkeen vampyyri vangitsee Batwomanin 20 sekunnissa. Välittömästi tämän jälkeen kyttä vapauttaa Batwomanin, vaikka Batwomanin vangitseminen oli hänenkin tavoitteensa. Jos Jake and the Fatman -sarjan voi suomentaa muotoon Koira haudattuna, tämän sarjan nimen pitäisi olla Koira veräjästä.

Katsoin jakson lopun kolmesti, koska epäilen jo itseäni. Kohdassa 29:35 Bat ei viitsi vangita tokkuraista psykosiskoa, koska Bat aikoo kohdata vampyyrin toisella puolella kaupunkia. 35 sekuntia myöhemmin Bat on häviämässä vampyyrille, mutta psykosisko teleporttaa apuun. Bat ei ehdi vangita psykosiskoa, koska vampyyri on kohdattava vielä yksissä lavasteissa.

Tarkoitan tätä kirjaimellisesti: räpäytä silmiä, niin et huomaa hetkeä, jona Batwoman voittaa vampyyrin. Kiihkoilu on ohi. Bat tapaa psykosiskon jälleen. Se ei tule puheeksi, että sankarit yleensä pysäyttävät rikollisjärjestöjä johtavat sarjamurhaajat. Loppu.

Jakso 14. Viiltelijä pääsee pakoon, koska Batwoman jää huolehtimaan uhrista. Jos sivuutamme sen, ettei Bat edes yritä mitään näissä tilanteissa, saati että hän jatkaisi takaa-ajoa ensiavun jälkeen, toki uhria pitää auttaa. Myöhemmin kun viiltelijä on vangittu, tiedossa on yllätys: hän ei vapaudu enää! Batwoman lähti kotiin, joten kuka tahansa voi vapauttaa viiltelijän, mutta psykosisko juoniikin muuta. Ei ole syytä avata sitä.

Sarja on rytmitetty mainoskatkojen ehdoilla, mutta HBO ei tarjoa moisia. Toistuvat teleportit voitosta tai tappiosta päinvastaisiin tunnelmiin olisivat järjellisempiä, jos saisimme hengähtää muromainoksen äärellä.

Kun sivuhahmo tulee kaapista ahdaskatseiselle äidilleen, kohtaukset saavat aikaa normaalisti. Muutamaa tällaista hetkeä olen kehaissutkin. Sankarifantasiana sarja on kammottavin, jonka seuraaminen on mahdollista.

Väsynyt, kihtinen arvosana näille jaksoille, eli lopunajan tunnelmille:


14 jakson keskiarvo ja virallinen lopullinen arvosana:


< Jakso 1-12

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Plot Against Ame... V2.fi testasi: Bose ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Wtf

25.04.2020 klo 23.47 3 tykkää tästä

Mitä vittua? Ymmärtänyt yhtään mitään arvostelusta, tuskin sarjastakaan joten kuvaava ja hyvä arvostelu.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.04.2020 klo 00.03 3 tykkää tästä

Tämä oli kyllä hyvin sekava ja huono väkerrys. Muutamia hetkiä siellä täällä, mutta sitten taas tanssittiin ripaskaa vailla huolta juonikuvioista.
lainaa
je3e33sus

26.04.2020 klo 00.15 3 tykkää tästä

Tuo sarja on kyllä ihan käsittämättömän huono, mutta niin oli arvostelukin kirjoitustyyli.
lainaa
pröötpräät

27.04.2020 klo 02.34 1 tykkää tästä

En jaksanut edes lukea Jari-Tapanin aivopieruja.
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

30.09.2020 klo 02.15 2 tykkää tästä

Löysin nyt tämän aikoinani missaamani artikkelin. Batwomania en ole ehtinyt katsella, mutta Arrowista vuosien tauon jälkeen taas innostuneena haluaisin lausua pienen puolustuspuheen:

Kyllä, juoni on aivan kökköä. Kyllä, ankeimmat supersankarikliseet käydään toistuvasti läpi. Kyllä, päähenkilö on puiseva puunaama jonka täytyy kuvailla kokemansa tunteet ääneen jotta ne välittyvät katsojalle.

Näissä tunnelmissa katsoin tätä muinoin muutaman kauden kunnes vain en enää kestänyt. Nyt sarjojen puutteessa ja huomattuani tämän netflixissä päätin aloittaa sen alusta, ja koin onnellisuutta. Olen vaeltanut vuosia netflix-aavikolla, jossa sarjojen keitaat ovat lyhyeksi suunniteltuja, ja usein kuivatetaan kasaan ennen kuin ehtivät edes saada tarinaa päätökseen. Loppuun astikin ehtivät sarjat ovat niin kompakteja, ettei janoni hahmoille pääse koskaan täyttymään.

Olin kaivannut loputtoman pitkiä sarjoja joiden pääjuoni on pingotettu ohueksi fillereillä täytetttyjen kausien päälle. Koska jos hahmot toimivat - ja Arrowissa lähes kaikki toimivat ja päähenkilökin saa vähän luonnetta muiden hahmojen valossa paistatellessaan - silloin janoan heitä lisää. Silloin voi antaa anteeksi kliseet ja juonihaarniskaan säännönmukaisesti turvautuvat hahmot. Silloin voin antaa anteeksi fillerit. Se kaikki on kangasta jolle hahmojen persoonallisuudet maalautuvat.

Ehkä Batwoman on emäntäsarjaan nähden paskempi tekele. En ole Flashiinkaan ehtinyt perehtymään. Mutta tulen luultavasti pakottamaan molemmat kurkustani alas, ja kyyneltenkin keskellä ainakin vähän nauttimaan niistä, koska minä rakastan tätä saippuaa.

Sitä minä vain halusin sanoa.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova