Tuorein sisältö

ProCaster AV-2100 kotiteatterijärjestelmä

Manu Pärssinen

25.04.2008 klo 21.30 | Luettu: 24533 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viikon vimpain #23
ProCasterin kirjahyllyyn työntäessäni mietiskelin, että mitähän hyötyä moisesta vehkeestä on. Kympin alle 200 euron hintainen laite mainostaa itseään kotiteatterijärjestelmäksi, mutta mukana tulevat kottaraispöntöt eivät oikein tue tätä väitettä. Lähinnä omaksi käyttötarkoituksekseni ajattelin saavani HD Ready-töllön HDMI-liittimelle vihdoin käyttöä sekä MP3-kokoelmaa kuuluviin edes hieman tietokoneen multimediaihmeitä paremmista kaiuttimista.

Supertähti 06ARTE~1


Ensimmäiseksi kouraani sattui kuitenkin CD-levyjä, joten kymmenen vuoden ajan hienoisessa hiljaiselossa ollut hifisieluni heräsi talviunestaan. Eipä tosin tarvitse kummoinen kultakorva olla, että havaitsi AV-2100:n vakiokaiuttimien kuulostavan varsin tunkkaisilta, tunkipa niihin sitten jazzia, elektronista tai rockia. Verkkokauppa.com tiedostaa tämän itsekin ja kertoo laitteen tuoteselosteessa 'Huom! Laitteen mukana toimitettavat kaiuttimet ovat perustasoa. Mikäli haluat tasokkaammaan kuunteluelämyksen, hanki joku suositelluista kaiuttimista.'. Suositeltujen hintaluokka lähteekin sitten 300 eurosta... Treblen lisääminen auttoi asiaa hieman, mutta näin oli todettava - kuuntelunautinto verrattuna parikympin PC-kaiuttimiini parani vain hienoisesti.

MP3-puolelle siirtyessäni kytkin varovaisen toiveikkaana iPod-soittimeni ProCasterin USB-liitäntään. Menestys oli huono, joten muut mediat tulivat tarpeeseen. USB-muistitikulta MP3-kappaleita pystyi soittelemaan ja televisioruudun kautta nähtävä käyttöympäristö oli alusta asti suomenkielinen. Varsin heikkoa on kuitenkin se, että kappaleiden nimistä näkyy vain kuuden merkin verran, niistä ei lueta IDtageja, eikä kappaleita voi kuunnella satunnaisessa järjestyksessä. Ainakaan minä en siinä onnistunut ja rehellisesti sanoen täysin turha ohjekirjanen ei juuri asiassa auttanut. Kun kuuntelin kolmatta iltaa samoja viisuja aakkosjärjestyksessä, päätin luovuttaa AV-2100:n käyttämisen MP3-soittimena.

Jostain syystä MP3-tiedostojen nimet näkyivät hitusen pidempänä DVD- tai CD-levyltä kuin USB-tikulta selattaessa. Ongelma kuitenkin kärjistyi taas, kun testasin DVD-levylle poltettuja XVID-testitiedostoja. Kymmenien pätkien joukosta oli hitusen hankala löytää haluamaansa, kun ne erosivat toisistaan vain loppunumeron perusteella, jota ProCasterin listauksen kautta ei nähnyt. Sinänsä sääli, sillä tällä alueella laite teki hyvää jälkeä - xvid-toisto toimi ongelmitta ja kuva näytti oikein hyvältä.

Nyt näkyy, nyt ei, nyt ei


Valokuvia katsellessa levyformaateilta tiedostonimet näkyvät sentään kokonaan ja niistä näkee alkuvalikossa myös thumbnaileja. Laajakuva-tv:n kanssa ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että kuvat näkyvät venyneinä. Muutenkin kuvat ovat tv-ruudulle saapuessaan muuttuneet aivan liian vaaleiksi ja kontrastisiksi, joten taas pitää suositella ProCasteria tähänkin tarkoitukseen vain hätätapauksessa. Kuvien ilmestyminen näkyviin ei ollut varsin salamannopeaa, mutta hitaampaakin on nähty.

HDMI-liitännän testaamista varten kävin noukkimassa kaupasta uudempaa dvd-tuotantoa ja testinautinnoksi päätyi Die Hard 4.0. Kun homma toimi, AV-2100 teki työnsä moitteetta ja skaalattu kuva oli omille silmilleni erinomaisen tarkka Samsungin telkkarista, mutta se homman toimimaan saaminen olikin vaihtelevaa, tässä katsaus:

1. HDMI-testi: pelkkää lumisadetta, ääni kuuluu. Selasin kuvalähteet läpi ja havaitsin, että mm. USB-tikku kyllä näytti ruudulla kuvaa. Sen jälkeen yhtäkkiä näkyi dvd:kin... noin 15 minuutin ajan, kunnes kuva muuttui punaiseksi mössöksi ja pysähtyi
2. HDMI-testi: sama ongelma, vaatii herätyksen jostain muusta lähteestä
3. HDMI-testi: leffa toimi ongelmitta
4. HDMI-testi: leffa toimi ongelmitta
5. HDMI-testi: sama kuin 1 ja 2

Oli siis onnen kauppaa, koska leffakokemuksestaan pääsi nauttimaan alkumetreistä lähtien, mutta kyseessä saattaa olla maanantaikappale tai sitten on vain todettava, että halpislaite on halpislaite ja sitä saa mistä maksaa.

Ei ProCasteria Pärssisen pirttiin


Edellinen kokemukseni jokseenkin vastaavasta laitteesta oli nykyisin ProCasteria 40 euroa halvempi Sonyn CMT-BX3 -minihifisarja, jossa tosin ei ole AV-ominaisuuksia eikä HDMI-liitäntää. MP3-tiedostoja se kuitenkin soittaa USB-muistista ja äänenlaatu on aivan toiselta planeetalta.

Varmasti jollakin on kuitenkin käyttötarpeita, joissa ProCaster on se juuri oikea laite lompakon sisältöön nähden. Minut se petti niiden kahden toiminnon osalta, joihin olin sitä ajatellut. Kehottaisinkin miettimään tarkasti, mitä oikeasti tarvitsee ja onko siihen tarkoitukseen laadukkaampia laitteita.Tuote: Procaster AV-2100 -kotiteatterijärjestelmä
Myyjä: Verkkokauppa.com
Hinta: 189 euroa


V2.fi | Manu Pärssinen
< Sarjishylly #3... Peltonen vs. moderni... >

Keskustelut (6 viestiä)

dex

27.04.2008 klo 20.22

Enpä ole ProCastereista vielä mitään hyvää kuullut (halpa hinta poislukien).
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.04.2008 klo 15.23

ProCrapster on ProCrapster...
lainaa
PRKL

02.05.2008 klo 13.05

Amatööriluokan hilavitkutinhan tuo on. alle 200 eur hintaan ei saa edes yhtä (1) hyvää kaiutinta. Vahvistimesta puhumattakaan joten voi kuvitella mitä kamaa nuo 200-300 eur "kotiteatteri sarjat" ovat..
lainaa
Temi-78

Rekisteröitynyt 23.10.2007

05.05.2008 klo 01.31

Näyttäisi perustuvan mediatekin mt1389- piiriin.
Laitteeen todennäköisesti myös mt1392 piiri hdmi-liitäntää varten.
USB:llä merkkien määrä rajoittu fat tiedostojärjestelmän mukaan 8+3 merkkiä. Koodaajat kyllä pystyisivät kiertämään tuon ongelman, mutta jostain syystä eivät ole sitä kiertäneet.

DVD/CD-llä tiedostonimet on tarkoituksella rajoitettu firmwaressa niin, että kirjaimet eivät menisi valokuvien esikatselutilaan asti (ruutu tiedostoselaimen oikeassa laidassa)

lainaa
Kaasu-Mike

01.12.2009 klo 19.04

Itse ostin hinnan houkuttelemana ja nyt haluaisin vain eroon laitteesta. Mua ärsyttää eniten se, ettei äänilähdettä pysty valitsemaa suoraan, vaan pitää rullata koko litannia aina läpi. Kaiken lisäksi laite jää junnaamaan dvd/cd:n kohdalla, koska se aina lukee onko levyä sisällä vai ei. Ärsyttävää. En suosittele kenellekään koko roskaa.
lainaa
Slovanin

31.03.2010 klo 20.12

Miten ton saa tietokoneseen kinii ?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova