Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 1/8: tässä pitää tietää se, että Star Wars Rebels on suosittu

Jari Tapani Peltonen

23.08.2023 klo 22.20 | Luettu: 1954 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1:
Master and Apprentice


Hipsterivaroitus. Pidin Ahsoka Tanosta ensimmäisenä, sillä muut Star Wars: The Clone Wars -leffan (2008) ennakkoon nähneistä kriitikoista vain urputtivat.

Kun olen tahtonut tietää lisää Ahsokan mestarista Anakin Skywalkerista, Ahsoka on ollut koukku ja puiseva animaatiotyyli hidaste. Star Wars Rebels -fanit intoilevat, että Ahsokan oma sarja on takuulla kuin Rebelsin 5. kausi. Ymmärtääkö semmoisesta mitään? Veikkaan, että erisnimien pudottelu käy tylsäksi hoomoilasille, sillä se on sitä, vaikka muistan nämä Ezra Bridgerit ja Sabine Wrenit Disney Infinitystä. Nostalgisesti joku suuramiraali Thrawn mainitaan alkuteksteissä, kuten hänet mainittiin Pelit-lehden jutussa 90-luvulla.

Ezraa etsitään kuten Lukea Force Awakensissa. Ahsoka löytää kartan kuin Indiana Jones ja Star-Lord ensimmäiset esineensä, mutta laimeammin, joten muutakin pitää kopioida. Kun kliseiden kirjan avaa tästä... Predator. Otamme tähän Predatorin lopetuksen, mutta laimeasti. Get to da choppa, Ahsoka.

Rutiinilla lausuttuna Rosario Dawson on nappivalinta keski-ikäiseksi Ahsokaksi. Teinijedi on väsähtänyt mutta viisastunut. On vähän katumusta mutta myös karismaattista itsevarmuutta. Jos olemme samaa mieltä, pidämme toisistamme ja äänestämme vaaleissakin vastaavia hajuttomia ja mauttomia sankareita, emmekä Hitleriä.

Uskon täysin, että Rebels-fania jännittää, uhraako jakso hänelle rakkaan sivuhahmon roistoja rakentaakseen. Muuta? Ei. Jakso on tylsä, mielikuvitukseton, kaavamainen ja laahaava. Lämpimikseni nipotan vielä:

Kun pahikset esitellään, olennaista on se, että Jedin paluun jälkeisinä aikoina hyvikset ("ja katsoja") eivät odota sithejä. Kun pahikset esittäytyvät jedeiksi, kapteeni arvaa heidät roistoiksi, jolloin konnat käkättävät ylpeinä: joo, muttet tajunnut meidän osaavan jotakin! Pankkirosvokin voi surmata poliisipäällikön, joka uskaltaa kohdata hänet, joten on laimeaa, että roistot ovat kunniattomia murhaajia. Jakso on tasaisesti tätä: lukemattomia kertoja kierrätetyistä kohtauksista on hioutunut pois sielu.

Dave Filoni on merkittävä nimi laimealla Disney+ -ajalla, mutta hän on mm. Ahsoka-hahmon toinen luoja, joten olen syyttänyt eniten Jon Favreauta. Filoni on virallisesti päävastuussa tästä sarjasta, joten vähintään kolmesti pohdin, kuinka mukavaa olisi lyödä hänen päänsä läpi siitä cowboy-hatusta, josta hänet tunnetaan.


Jakso 2/8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Sharp... Juhla-arvostelussa I... >

Keskustelut (1 viestiä)

Rebels-fani

24.08.2023 klo 07.28 2 tykkää tästä

Viihdearvolta pidin kyllä ensimmäisestä jaksosta enemmän kuin 2. tähteä, mutta kummallista on, miksi joku on tehnyt salaisen tähtikartta-artifaktin Thrawnin viimeisestä sijainnista. Toinen häiritsevä tekijä on, että Ahsokalla on joskus ollut padawan, ja mikään media ei ole asiasta aiemmin puhunut. Tämän juonikuvion olisi voinut jättää pois. Olisi ollut aika yllättävää, jos ensimmäisen jakson loppu olisi kohtalokas (trailereista kuitenkin heti tiesi, että niin ei ole).
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova