Tuorein sisältö

Star Wars: The Acolyte 1-1: murhamysteeri vuonna 100 eJJB.

Jari Tapani Peltonen

05.06.2024 klo 18.00 | Luettu: 1009 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
Lost/Found


Useimmat katsojat tietävät Kloonien hyökkäyksen aikana, minne tarina on menossa, mutta eivät miten. Leffa on rakenteeltaan mysteeri, mitä voidaan pitää kerronnallisena kukkoiluna eli manifestina: näinkin esiosia voidaan tehdä. Henkilökohtaisesti tykästyin Star Warsiin tasan silloin. Yritän muistaa asian nyt, kun pääosin kliseinen esiosasarja The Acolyte yrittää vietellä erilaisella mysteerillä.

Esiosatrilogiaan on aikaa sata vuotta. Amandla Stenbergin näyttelemä Osha Aniseya aloittaa Anakin Skywalkerin löyhänä mukaelmana. Hänkin on taitava mekaanikko. Hänenkin jedikoulutuksensa alkoi "liian myöhään" (katsojan ei ole tarkoitus hyväksyä sitä, että aivopesu pitää aloittaa vaippaiässä). Hänkin on menettänyt lähimmäisensä, mikä enteilee pimeän puolen viettelyksiä, mutta hän tajusi itse lähteä jedijärjestöstä, joten nykyään hän on elämään myönteisesti suhtautuva duunari. Häntä kuitenkin syytetään jedimestarin murhasta.

Hän ei vastustele pidätystä, eikä innostu muiden roistojen pakosuunnitelmasta. Hänen unelias vanha mestarinsa ei usko hänen syyllisyyteensä. Totuus selitetään jo. Se tai mikään muukaan ei ole järin elämyksellistä, mutta selitys tietenkin tursauttaa ilmaan tarinan varsinaisen potentiaalin, joten tässä vaiheessa on tyydyttävä liike-energiaan ja tuotantosuunnitteluun, jossa lienee jotakin hyvää jossakin vaiheessa. Odotas kun meditoin. Joo - en muista onko.

"Uudella aikakaudella" on oma identiteetti vain siinä mielessä, että valikoidut otokset näyttävät puhtaammilta kuin esiosatrilogian pahin digitaalinen muovi. Mutta otan mieluummin lisää esiosien mukailua kuin pottapäitä aavikolla.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Nokia... V2.fi testasi: JBL X... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova