Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Skullcandy Crusher Evo -kuulokkeet

Manu Pärssinen

20.12.2020 klo 11.40 | Luettu: 4101 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Murskaimen evoluutio
Kuten monesti olen todennut arvioissani, viimeisten vuosien aikana Skullcandyn kuulokkeet ovat nousseet asteikossani ennakko-odotusten halpalaarikrääsästä varsin varteenotettaviksi, kohtuuhintaisiksi luureiksi, joita kehtaa suositella. Crusher-malliston kuulokkeista on viimeksi arvioitu langattomat versiot vuonna 2017 (3.5/5 arvio) ja nyt ovat vuorossa kyseisen tuotesarjan uusin evoluutio, Crusher Evo.


Aivan ensiksi huomion kiinnitti piristävä paketointi. Kun magneetilla toisesta reunastaan kiinnitetyn laatikon avaa, kuulokkeet löytyvät katu-uskottavasta, erittäin vahvalta materiaalilta tuntuvasta musta-harmaasta kallopussukasta, jonka yläreunasta löytyy klipsi, jolla kuulokkeet saa roikkumaan vaikka repun kylkeen. Pussukka ei ole täysin vedenkestävä, mutta kun sen yläreunan ohjeistuksen mukaan rullaa kiinni, eiköhän se pienestä vesisateesta selviä leikiten.

Pussin sisältä löytyy mustaharmaat kuulokkeet, joita koristavat pienet kallonkuvat sekä yksi kirkkaan oranssi painike. Lisäksi laatikossa on pienessä omassa boksissaan kumimaista materiaalia olevat 3,5 mm kaapeli sekä USB-C-latauspiuha, sekin kallo-logolla koristeltuna. Pussukassa on niille myös oma sisätasku.

Heti käteen otettuna kuulokkeet tuntuvat tukevilta ja miellyttäviltä mattapinnaltaan sekä kuuloketyynyt luksusmaisen pehmeiltä. Ensimmäisenä pientä kummastusta herättää huovalla viimeistellyn pannan yläosan pääpehmike, jonkalaista ei ole ennen tullut vastaan: Se on muljuvan pehmeää sukelluspukumaista kumia, joka päähän aseteltuna tuntuu inasen kovemmalta kun kilpailijoiden tyynyratkaisut, eikä päälakeni siitä tunteesta päässyt oikein yli koko testijakson aikana. Aikaisemmissa malleissa se oli pehmeämpi.

Crusher Evoissa on monenlaista lisäominaisuutta. Ensimmäinen niistä on Audiodo-tekniikalla (audiodo.com) toteutettu henkilökohtainen äänikuva. Teknologia ei mittaa korvien kokoa Creativen Super X-Fi:n tyyliin, vaan luottaa korvalääkärimäisempään kuulotestiin: vasemmalle ja oikealle korvalle soitetaan eri taajuuksisia ääniä, joista pitää sitten kertoa, kuuleeko ne vai ei. Teoriassa touhu todennäköisesti toimiikin, sillä monilla on vuosien varrella saattanut heikentyä toisen korvan kuulo enemmän kuin toisen monestakin syystä. Käytännössä on vaikea sanoa, onko asialla vaikutusta, ainakaan jos ei itse ole selkeää eroa korviensa välillä ennenkään havainnut. Kalibrointi ei kuitenkaan kauan kestä, joten jos sen käy tosimielessä läpi, ei siitä varmasti haittaakaan ole.

Toinen ominaisuus on Tile-yhteensopivuus (tileapp.com), joka auttaa, jos kuulokkeet katoavat. Lähiympäristöstä paikannus toimii hälytysäänen avulla, juna-asemalle unohtaessa pitää taas joko tarkistaa kartasta, missä kuulokkeet on viimeisen kerran havaittu, tai luottaa muihin Tile-käyttäjiin: “Notify when Found” -toiminto kertoo Tile-yhteisölle, jos heidän lähistöllään on kadonneet kuulokkeet ja sitten omistajaan voi ottaa anonyymisti yhteyttä.


Kolmantena onkin sitten se, mistä Crusherit ehkä ovat saaneet nimensä ja mistä ne jäivät viimeksikin elävästi mieleeni, eli ‘Adjustable Sensory Bass’. Kuulokkeiden toisessa kupissa on liukukytkin, jota säätämällä saa pään käytännössä ja aivan oikeasti tärisemään basson voimakkuudesta. En ole vieläkään ihan varma siitä käyttäjäkunnasta, kenelle ominaisuus on suunnattu, mutta aina se vakuuttaa ja hymähdyttää. Viimeksi taisin puhua subbareilla täytetystä mopoautosta ja elämys on edelleen aika lailla sitä vastaava.

Arvostan ajatusta, mutta säätövara olisi voinut olla huomattavasti hienovaraisempi, sillä jo pieni säätimen liikautus saa pään tutajamaan, eikä Crusherien keskimäärin varsin miellyttävä äänikuva sitä edes välttämättä tarvitsisi. Onpahan ominaisuus, jolla erottua joukosta. Perjantain scifipläjäykseen (Star Trek Discovery + Mandalorian) Crusherit toivat kyllä jälleen elokuvateatterimaista jytinää.

Edeltäjänsä tavoin Crusher Evot ovat langattomat (Bluetooth 5.0), eikä lupaus jopa 40 tunnin akkukestosta ole tuulesta temmattu. Parin-kolmen tunnin kuuntelut päivittäin parin viikon ajan onnistuivat ilman USB-C-latauspiuhan kiinnittelyä. Tarvittaessa kuulokkeet toimivat toki pelkällä 3,5mm piuhallakin, mutta akun ollessa tyhjä bassotehostin tai muut erityisominaisuudet eivät tietenkään toimi. Melunvaimennusta niissä ei ANC-mallin tapaan ole, mikä näkyy hintalapussakin.

Pieni miinus pitää antaa kuulokkeiden painikkeista, jotka toimivat ja löytyvät hyvin, mutta on merkitty kryptisesti - tai jätetty kokonaan merkitsemättä. Onhan se toki tyylikästä, mutta ensimmäisellä käyttökerralla mennään joko manuaalin lukemisen tai yrityksen ja erehdyksen periaatteella. Eipä nappeja kuitenkaan montaa ole ja toiminnot ovat loogiisia, joten nopeasti niiden käyttötarkoitukset saa selkärankaan.

Mikäli pääkalloa tärisyttävä bassotoisto kuulokkeissa, viiveetön langattomuus tai Audiodo-teknologian toimivuus kiinnostavat, ovat Crusherit mielenkiintoinen vaihtoehto alle 200 euron langattomien kuulokkeiden hintaluokassa. Itsekin käytin niitä ihan mielelläni, sekä koneella istuessa että tien päällä ja jos kotoa löytyy bassomusaa harrastava nuori, voi näitä pukinkonttiinkin suositella.



Lisätietoa: Skullcandy
Hintaluokka: 150-180 eur

V2.fi | Manu Pärssinen
< The Stand 1/9: Steph... Gurlauspommi - C64-d... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova