Tuorein sisältö

What If...? 1-1 ja 1-2: naisten Captain America ja kunkkujen tähtilordi

Jari Tapani Peltonen

12.08.2021 klo 00.30 | Luettu: 2687 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2


Lokin päätösjakso aktivoi mielikuvituksen. En ole järin kiinnostunut vaihtoehtoisista todellisuuksista, jotka ovat täynnä huonompia ideoita kuin Marvel kelpuuttaa pääsaagaan, mutta olen kiinnostunut roistosta, josta on loputtomasti versioita ja joka pelkää vain itseään. Vaihtoehtoisia ideoita tutkiva animaatiosarja What If...? kertoo itsenäisiä tarinoita tähän tietoon, mutta se on vahvistettu, että pelkällä olemassaolollaan sarja kommentoi Lokin käännettä haarautuvista todellisuuksista. Se on hienoa. Ja sarjaa katsoo.

Mitä jos: brittiagentti Peggy Carter olisi saanut ainoan annoksen superseerumia, jolla Captain America luotiin? No hän olisi hoitanut hommat. Naista väheksytään, mutta niin väheksyttiin Steve Rogersiakin. Juoni etenee hitusen vinosti kohti tuttuja ratkaisuja. Steve löytää erilaisen tavan palvella varhaisena Iron Manina kiitos uuden voimanlähteen, ja hän ja Peggy tykkäävät toisistaan yhä, joten toisto on sympaattistakin. Mitä jos: tämä olisi se tunnetuin versio? Sen leffan nimi on Wonder Woman.

En paljasta paljoa toisesta jaksosta, jota ei ole vielä julkaistu. Yondu kidnappaa nuoren T'Challan, josta tulee Star-Lord, eikä Black Pantheria. Tämä on uusi tilanne, joka ei alun jälkeen mukaile Guardians of the Galaxya eikä Black Panther -leffaa. Pyöräytin aluksi silmiä sille, miten paljon on muuttunut heppoisin perusteluin (sarja syöksyy laidasta toiseen), mutta asetelma ehtii vakiintua ja lisäperusteluja tulee pari riviä.

Chadwick Boseman ääntelee T'Challana parissakin jaksossa. Kaipaan häntä (katso Ma Rainey's Black Bottom), mutten ainakaan palavasti T'Challaa. Hän jäi sivuhahmojen ja varsinkin naisten varjoon omassa leffassaan, mikä omalla tavallaan nakertaa sen mielekkyyttä, että avaruudessa hänellä on tilaa päteä.


Jaksot 1-3 ja 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi osallistui myös What If...? -sarjan tekijöiden haastattelutilaisuuteen.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Nokia... V2.fi testasi: Sound... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova