Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Star Wars: Andorin ohjaaja ja luoja Tony Gilroy

Manu Pärssinen

20.09.2022 klo 19.32 | Luettu: 395 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Elämäntyönä kiinnostuksen herättäminen
Pääsimme pian Disney+-suoratoistopalvelussa alkavan Star Wars: Andor -sarjan tiimoilta useampaankin haastattelutilaisuuteen. Yhteishaastattelu sarjan tähdistä ja tekijöistä julkaistiin V2.fi:ssä viime viikolla, mutta onnistuimme saamaan viisiminuuttisen myös aivan nokatusten (Zoomin välityksellä) sarjan luojan ja vetäjän Tony Gilroyn kanssa.

Star Warsin lisäksi, mitkä elokuvat, kirjat tai muu taide on vaikuttanut sinuun eniten ja sitä kautta vaikuttanut ehkä myös Andoriin?

- Voi jukupliut. No, viimeisen viidentoista vuoden ajan olen lukenut paljon ei-fiktiivisiä romaaneja, historiasta ja vallankumouksista kertovia kirjoja - jo ennen kuin tätä sarjaa alettiin tehdä. Paljon syvälle menevää asiaa Venäjän vallankumouksesta, oikeudenkäynneistä, vallankumouksia käsitteleviä podcasteja… Nuorena minuun vaikuttivat monetkin asiat ja ne ovat edelleen mukana, mutta tämä minun epäakateeminen tutkimukseni vallankumouksista viimeisen viidentoista vuoden aikana oli arvokasta Andoria tehdessä.


Kun kuulit, että saat palata Cassianin ja Rogue Onen tarinaan, tuliko päähäsi välittömästi joku idea tai ajatus aiheesta?

- No aivan ensimmäiseksi se, että jos meillä on hahmo, joka oli mukana Roguessa, eikä hänestä tiedetä juuri mitään, mutta hän on selvästi saavuttanut paljon, hän on niin luotettu, että hänet lähetetään tälle tärkeälle tehtävälle. Ja hän hoitaa hommansa älykkäästi ja joustavasti - sekä lopulta uhraa itsensä isomman hyvän vuoksi… Se on tavallaan täydellinen henkilöhahmo, mutta jotta hahmosta saisi kiinnostavan, hänen on parasta olematta täydellinen silloin kun tapaamme hänet ensimmäistä kertaa. Joten sarjassa aloitetaan siitä kun päähenkilö on epätäydellinen, eksyksissä.

Sarja tapahtuu viisi vuotta ennen Rogue Onen tapahtumia, kuinka se ajanjakso päätettiin, onko siinä mielestäsi tarpeeksi aikaa kasvaa tuoksi sankariksi?

- Se ajatus tuli Disneyltä - he halusivat tehdä viisi kautta, vuoden per kausi. Ensimmäisen 12 jakson jälkeen päätimme, että olisi fyysisesti mahdotonta jatkaa samalla tavalla vielä neljä vuotta, joten ne loput neljä vuotta tulevatkin sitten kaikki seuraavalla kaudella.

Kun tuot uusia hahmoja tai muita asioita Star Wars -universumiin, tunnetko jonkinlaista vastuuta? Faneja kohtaan tai tätä universumia kohtaan - ja vaikuttaako se työskentelyysi?

- Minulla on vain yksi vastuu. Yksi suuuuuri vastuu. Se, että katsoja haluaa aina tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kaikki muu on bullshittiä. Se on ollut työni kulmakivi - koko elämäni ajan - saada katsojat kiinnostuneiksi. Sitä minä haluan. Ja kun se jokin tapahtuu, haluan sen tuntuvan yhtä aikaa sekä yllättävältä että väistämättömältä. Niin minä työskentelen.

- Ainahan jokaisessa tarinan kanssa on vastuita - asioita, joita pitää pitää silmällä tai millaista palautetta on saatu… Tässä tapauksessa on olemassa oleva jättimäinen yleisö, joka todella välittää intohimoisesti joistain yksityiskohdista ja meidän pitää olla hieman varovaisia ja huolehtia niistä. Päätyöni on kuitenkin saada katsoja tavallaan kääntämään seuraavalle sivulle.Onko jokin Star Wars -hahmo, planeetta tai muu asia, jonka olisit halunnut mukaan tähän sarjaan, mutta se ei vaikka sopinut tarinaan?

- Ei ainakaan vielä. Coruscantin luominen oli aluksi haastavaa - kallista, monimutkaista, eikä kukaan oikein ollut tehnyt sitä kunnolla ennenkään. George Lucas yritti pitkään, samoin videopeleissä… mutta se on haastava ympäristö, meidän vain piti tehdä se. Ei ole ollut oikeastaan paikkoja, joita olisimme halunneet mukaan, mutta olisimme joutuneet sitten hylkäämään.

- Käytämme oikeita lavasteita, mutta Coruscant olisi vaikeaa tehdä Volume-efektinäyttämölläkin - se on niin valtava. On kaikenlaista maanalaista ja voi pojat, se olisi todella monimutkaista. Voisin keskustella vaikka kaksi tuntia, siitä, miksi Coruscantin luominen on niin monimutkaista.

V2.fi kiittää haastattelusta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: DJI M... Star Wars: Andor 1-1... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova